header hu

Kiemelt partner:

Hírek

Átadtuk a 2017-es Mentor díjakat

[2018.05.13]

2018. május 8-án a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány nyolcadik alkalomma át a Mentor díjat. 

Bővebben...
 
Meghirdettük a 2018-as Tehetségtámogató programot

[2018.05.17]

A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával meghirdeti a MOL Tehetségtámogató program 2018-as, tizenharmadik kiírását. 

Bővebben...
 

Pályázati kiírás - Mentor Díj - 2016

Pályázati kiírás - Mentor Díj - 2016

 
 
Mentor Díj a Tehetségek Gondozóinak
 

mentor-hu-w155px

  • Ismeri azt az áldozatkész, lelkes tanárt, szakembert, aki gyermekét szakkörökön segítette, jó tanácsokkal látta el az iskolai felkészülésben vagy a tanulmányi versenyeken?
  • Ismeri azt az edzőt, aki gyermekét jó szemmel kiemelte és a neki legmegfelelőbb sportágban segítette készségei, képességei fejlesztésében?
  • Emlékszik arra a szeretett tanárára, aki elindította a pályán, akihez később is mindig fordulhatott jó tanácsért, szakmai támogatásért?

 

 

 

Segítsen megtalálni a legjobb mentorokat!

 

Szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét azokra a tanárokra, nevelőkre, edzőkre, mentorokra, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, a háttérből segítik tanítványaik első lépéseit, akiknek áldozatvállalása, munkája nagyban hozzájárul egy-egy fiatal képességeinek kibontakozásához. Keressük azokat a nevelőket, mentorokat, akik ösztönzik a tehetséges gyermekeket, mellettük vannak, keresik számukra a továbblépés lehetőségét, felkészítik őket a versenyekre, ha kell, pályázatot nyújtanak be helyettük. Keressük azokat a szakembereket, akik tudásuk továbbadásával több generáció tehetségeit segítették kiemelkedő eredményekhez, akik azonban a háttérben maradtak, akiknek a munkája sem erkölcsileg, sem anyagilag nem kapta meg a megfelelő elismerést.
Ha ismer ilyen tanárt, edzőt, mentort, jelölje őt a tehetségek gondozói számára létrehozott Mentor Díjra!

 

A jelölés módja

 

Bárki nyújthat be jelölést egyénileg vagy csoportosan.
Jelölni a jelölt nevének, elérhetőségének (postacím, telefonszám, e-mailcím, intézmény neve) a megadásával és indokolással lehet, amely tartalmazza a jelölt által felkészített gyermekek, fiatalok legfontosabb eredményeit, a jelölt pályafutásának néhány kiemelkedő állomását. A jelölésnek egyaránt ki kell domborítania a jelölt szakmai és emberi kvalitásait.
A jelölésnek tartalmaznia kell a jelölő személy vagy csoport elérhetőségét (postacímét, telefonszámát, e-mailcímét) is, hogy szükség esetén, kiegészítő információkat kérhessünk a jelöltről. Csak az alapítvány honlapján (www.pentrucomunitate.ro) elérhető űrlapon beküldött jelölést tekintjük érvényesnek. Jelölni lehet magyar és román nyelven egyaránt.
A korábbi években jelölt, de nem díjazott személyt újra lehet jelölni.

 

Kik lehetnek jelöltek?

 

Tanárok, edzők, nevelők,

  • akik 18 év alatti fiatalokat oktatnak, nevelnek, képeznek, kísérnek, vagy szakköröket vezetnek, önzetlenül és eredményesen segítik diákjaik iskolán kívüli tevékenységét, szakmai pályafutásukban történő elindulását;
  • akik képesek fokozott figyelmet fordítani a – családi hátterük vagy anyagi lehetőségeik miatt – hátrányos helyzetben levő gyerekekre a sikerért folytatott küzdelmükben;
  • akik olyan fórumokat hívtak életre (versenyek, találkozók, alapítványok, egyesületek, önképzőkörök stb.), amelyek elősegítették a gyerekek és fiatalok továbblépését, tehetségük kibontakoztatását;
  • akik több évtizedes pályafutásuk során a helyi közösség megbecsülését, a szakterületükön dolgozó kollégáik elismerését vívták ki.

 

A jelölések értékelése

 

A legérdemesebb jelöltek közül a Közösségért Alapítvány kuratóriuma 10 személyt választ ki és részesít Mentor Díjban. A díj a Mentor Trófea, egy oklevél és 8.000 lej pénzjutalom. Az értékelésnél a kuratórium elsősorban azt vizsgálja, mekkora része volt a mentornak az általa felkészítettek sikerében.

Jelöléseket 2016. december 31-ig lehet benyújtani. A Közösségért Alapítvány kuratóriuma 2017. februárjában választ a jelöltek közül, a díjátadást pedig az ezt követő időszakban szervezi meg.

 

A jelöléseket e-mailen vagy postán lehet beküldeni.
Postacím: A Közösségért Alapítvány, 400603 Kolozsvár, 1989 December 21. sugárút 77., I. em., The Office C. A borítékra kérjük feltüntetni: Mentor Díj.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

 

További információkat írásban a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, illetve a 0752-018760 vagy a 0755-045699-es telefonszámon lehet igényelni.

 

 

 
Űrlap
Zsűri
 
Díjazottak
facebookwww.youtube.com/user/akozossegert

Programok

Tehetségek 2018
enlarge

 

Mentor 2018
enlarge

 

Jogosítvány a jövőhöz 2017
enlarge

 

Gyógyító 2017
enlarge

 

Letöltés

logo FPC 80px

© 2009 A Közösségért Alapítvány | Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználási feltételek