header ro

Partener oficial:

Știri

Samuel Prisacaru – permis pentru categoria tir

[12-03-2018]

Este unul dintre beneficiarii programului Permis pentru viitor, ediția 2016, în cadrul căruia a reușit să obțină la prima încercare permisul pentru categoria C (tir).

Citește mai departe...
 
Prin mișcare și terapie prin artă pentru copiii speciali

[12-03-2018]

18 beneficiari ai Asociației Langdon Down Transilvania din Satu Mare se bucură de activități diverse în vederea dezvoltării unor aptitudini și a integrării lor sociale.

Citește mai departe...
 

De la dizabilitate la abilitate: integrare prin terapie ocupațională

De la dizabilitate la abilitate: integrare prin terapie ocupațională

170720Silviapn1

[20-07-2017]
Proiectul Căsuța cu turtă dulce și-a propus să inițieze o schimbare în abordarea copiilor cu dizabilități, conform căruia deficiența reprezintă o barieră majoră în integrarea persoanei.

Astfel, proiectul derulat de Fundația Haven din Piatra Neamț și-a propus să devină un model de bună practică, în cadrul căruia se realizează valorizarea deficienței într-o educație ocupațională, în care respectarea și repetarea cu exactitate a sarcinilor, indicatorii unei stereotipii, pot deveni benefice, în acest caz în realizarea unei rețete de turtă dulce. „Sperăm că acest model să constituie premisa dezvoltării unui centru complex ocupațional în care copiii de azi să devină tinerii de mâine, ce vor dobândi capacități de integrare socială și economică, dar și deprinderi de viață. Sperăm să devenim o punte de legătură între tinerii cu deficiențe și diverși actori economici ce pot valoriza aceste capacități exersate într-un centru ocupațional, ca cel pe care îl experimentăm prin această inițiativă, în forma unui proiect pilot” – au declarat specialiștii. Inițiativa Fundației Haven a adus numeroase beneficii în viața micilor participanți, dar și familiilor lor, iar impactul detaliat al proiectului poate fi vizionat pe pagina de Facebook a Fundației. Proiectul a fost susținut prin ediția 2016 a Programului MOL pentru sănătatea copiilor.

facebookwww.youtube.com/user/akozossegert

Programe

Permis pentru viitor 2017
enlarge

 

Sănătate 2017
enlarge

 

Talente 2017
enlarge

 

Mentor 2017
enlarge

 

Descărcare

logo FPC 80px

© 2009 Fundația Pentru Comunitate | Protecția datelor | Termeni și condiții