header hu

Kiemelt partner:

Hírek

Andrei Pennazio

[2019.03.07]

Az olaszországi származású fiatal művész nemrégiben édesanyjával együtt visszatelepedett Romániába, 

Bővebben...
 
Georgiana Cosmina Spiridon

[2019.03.07]

A Jászvásári Sportlíceum tanulója, edzője Viorel Popovici.

Bővebben...
 

Kiírás – Mentor Díj 2018

Kiírás – Mentor Díj 2018

 
 
Mentor Díj a tehetségek gondozóinak
 

MENTOR-HU

  • Ismeri azt az áldozatkész, lelkes tanárt, szakembert, aki gyermekét szakkörökön segítette, jó tanácsokkal látta el az iskolai felkészülésben vagy a tanulmányi versenyeken?
  • Ismeri azt az edzőt, aki gyermekét jó szemmel kiemelte és a neki legmegfelelőbb sportágban segítette készségei, képességei fejlesztésében?
  • Emlékszik arra a szeretett tanárára, aki elindította a pályán, akihez később is mindig fordulhatott jó tanácsért, szakmai támogatásért?

 

Segítsen megtalálni a legjobb mentorokat!

 

Szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét azokra a tanárokra, nevelőkre, edzőkre, mentorokra, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, a háttérből segítik tanítványaik első lépéseit, akiknek áldozatvállalása, munkája nagyban hozzájárul egy-egy fiatal képességeinek kibontakozásához. Keressük azokat a nevelőket, mentorokat, akik ösztönzik a tehetséges gyermekeket, mellettük vannak, keresik számukra a továbblépés lehetőségét, felkészítik őket a versenyekre, ha kell, pályázatot nyújtanak be helyettük. Keressük azokat a szakembereket, akik tudásuk továbbadásával több generáció tehetségeit segítették kiemelkedő eredményekhez, akik azonban a háttérben maradtak, akiknek a munkája sem erkölcsileg, sem anyagilag nem kapta meg a megfelelő elismerést.

Ha ismer ilyen tanárt, edzőt, mentort, jelölje őt a tehetségek gondozói számára létrehozott Mentor Díjra!

 

A jelölés módja

 

Bárki nyújthat be jelölést egyénileg vagy csoportosan.


Jelölni a jelölt nevének, elérhetőségének (postacím, telefonszám, e-mailcím, intézmény neve) a megadásával és indokolással lehet, amely tartalmazza a jelölt által felkészített gyermekek, fiatalok legfontosabb eredményeit, a jelölt pályafutásának néhány kiemelkedő állomását.

Fontos: a jelölésnek egyaránt ki kell domborítania a jelölt szakmai és emberi kvalitásait, illetve be kell mutatnia a mentor tanítványai életében és pályafutásuk alakulásában betöltött szerepét.

A jelölésnek tartalmaznia kell a jelölő személy vagy csoport elérhetőségét (postacímét, telefonszámát, e-mailcímét) is, hogy szükség esetén, kiegészítő információkat kérhessünk a jelöltről. Csak az alapítvány honlapján (www.pentrucomunitate.ro) elérhető űrlapon beküldött jelölést tekintjük érvényesnek. Jelölni lehet magyar és román nyelven egyaránt.

A korábbi években jelölt, de nem díjazott személyt újra lehet jelölni.

 

Kik lehetnek jelöltek?

 

Tanárok, edzők, nevelők,

  • akik 18 év alatti fiatalokat oktatnak, nevelnek, képeznek, kísérnek, vagy szakköröket vezetnek, önzetlenül és eredményesen segítik diákjaik iskolán kívüli tevékenységét, szakmai pályafutásukban történő elindulását;
  • akik képesek fokozott figyelmet fordítani a – családi hátterük vagy anyagi lehetőségeik miatt – hátrányos helyzetben levő gyerekekre a sikerért folytatott küzdelmükben;
  • akik olyan fórumokat hívtak életre (versenyek, találkozók, alapítványok, egyesületek, önképzőkörök stb.), amelyek elősegítették a gyerekek és fiatalok továbblépését, tehetségük kibontakoztatását;
  • akik több évtizedes pályafutásuk során a helyi közösség megbecsülését, a szakterületükön dolgozó kollégáik elismerését vívták ki.

 

A jelölések értékelése

 

A legérdemesebb jelöltek közül a Közösségért Alapítvány kuratóriuma tíz személyt választ ki és részesít Mentor Díjban. A díj a Mentor Trófea, egy olevél és 8.000 lej pénzjutalom. Az értékelésnél a kuratórium elsősorban azt vizsgálja, mekkora része volt a mentornak az általa felkészítettek sikerében.

 

Jelöléseket 2018. december 31-ig lehet benyújtani. A Közösségért Alapítvány kuratóriuma 2019 februárjában választ a jelöltek közül, a díjátadást pedig az ezt követő időszakban szervezi meg.

 

A jelöléseket egy példányban, e-mailen vagy postán lehet beküldeni.


Postacím: A Közösségért Alapítvány, 400750 Kolozsvár, O.P. 1, C.P. 390. A borítékon kérjük feltüntetni: Mentor Díj.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

 

További információkat írásban a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, illetve a 0752-018760 vagy a 0755-045699-es telefonszámon lehet igényelni.

 

Szemelvények szép jelölésekből

 

 

 
Űrlap
facebookwww.youtube.com/user/akozossegert

Programok

Jogosítvány a jövőhöz 2018
enlarge

 

Gyógyító 2018
enlarge

 

Tehetségek 2018
enlarge

 

Mentor 2018
enlarge

 

Letöltés

logo FPC 80px

© 2009 A Közösségért Alapítvány | Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználási feltételek