MIRIȚESCU Toma

Mirițescu tanár úr 1974-ben végzett a bukaresti Sport- és Testnevélési Intézetben, majd lelkesen gyakorolt hivatásának, a versenyúszásnak szentelte magát.
toma miritescu

A ploiești Iskolai Sportkulb edzőjeként nagyszerű eredményeket ért el. Az érdemes edző csaknem 500 országos bajnokot készített fel különböző korosztályokban, a klub sportolói pedig körülbelül 1500 dobogós helyezést értek el országos és nemzetközi versenyeken, több, mint 80 országos és balkáni rekordot döntöttek meg, illetve egy európai csúcsot is.

A gyermeki lélek kiváló ismerőjeként Mirițescu tanár úr alkalmazkodik tanítványai igényeihez és képességeihez, komplex ismereteit sikerül gyakorlati tanácsokká átalakítania, amelyek minden sportoló számára hozzáférhetőek. A nyíltság, az őszinte kommunikáció, valamint az önreflexióra való biztatás révén a sportolókat saját erőforrásaik felfedezésére ösztönzi.

A klubban ő a csapatkapitány, szívesen megosztja gazdag tapasztalatát másokkal; mind a fiatalabb kollégák, mind a tanítványok számára követendő példa. Kimagasló teljesítményt nyújtó tanítványai közé tartozik Cristian Ponta, Răzvan Petcu, Tamara Costache, Clara Spânu és Constantin Tudose is. Mirițescu úr bekerült a Sport Enciklopédiájába, 2000-ben a Nemzeti Érdemrend harmadik osztályával tüntették ki, 1991-ben és 1993-ban pedig odaítélték neki az Érdemes Tanár és Edző címet.