MOL România a acordat, pentru al şaselea an consecutiv, Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

  • MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație pentru al șaselea an consecutiv
  • Premiile au fost acordate unui număr de zece profesori şi antrenori, selectaţi dintre cele 274 de nominalizări primite
  • Invitata de onoare a Galei de decernare a Premiilor a fost Ana Blandiana, recent desemnată „Poetul European al Libertății”

 

20 aprilie 2016, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat a șasea oară Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori. Totodată a fost lansată  cea de-a şaptea ediție consecutivă a programului, nominalizările putând fi depuse până la sfârșitul anului.

Invitata de onoare al acestei ediții a Galei Premiilor Mentor a fost Ana Blandiana, desemnată recent la Gdansk „Poetul European al Libertății”. „A fi mentorul unor tineri, înseamnă a prelungi efectul în viitor al acțiunilor de astăzi” – a afirmat invitata de onoare, care le-a povestit celor prezenți cum a devenit ea însăși mentor în cadrul Școlii de Vară Sighet.

Fiecare dintre cei zece laureați din cadrul acestei ediții a primit un premiu în valoare de 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemțoi.

„MOL România oferă Premiul Mentor profesorilor și antrenorilor de excepție, considerând că acesta este un minim gest de recunoaştere publică a muncii și activităţii zilnice a acestora. Vorbim despre o muncă tăcută, neobservată, deseori neapreciată, dar fără care am fi cu toţii mult mai săraci pentru că am pierde numeroase talente existente în jurul nostru. Mentorii au darul de a descoperi talentul multor copii și de a avea grijă de aceste talente prin asocierea lor cu valori fundamentale de viață. Prin această recunoaștere publică dorim să contribuim la aprecierea și respectul dascălilor în comunitățile unde își desfășoară activitatea”, a declarat Kinga DARADICS, CEO & Country Chairman MOL România.

Cei zece profesori și antrenori premiați la această ediție au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate, care a primit în perioada aprilie-decembrie anul trecut 274 de nominalizări. Ca şi în ediţiile precedente, numărul nominalizărilor valoroase a depăşit cu mult numărul de premii care se pot acorda,  însă nominalizările pot fi depuse din nou pentru edițiile viitoare.

„Organizând de șase ani acest program cunoscut și recunoscut atât de dascăli cât și de discipoli, observăm că cele mai frumoase, valoroase și convingătoare nominalizări sunt pregătite din timp, încă de la începutul perioadei de 8 luni disponibile pentru înscriere, prin contribuția persoanelor care cunosc foarte bine activitatea mentorului, utilizând și mijloacele actuale de comunicare. Nominalizările întocmite în ultimele zile ale termenului de depunere, de foarte multe ori nu reușesc să cuprindă aspecte importante ale unei vieți de dascăl.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Laureații Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a 6-a, 2015 sunt


Barátosi Iosif Gavril, antrenor de șah, Târgu Mureș
Maria Dida Ghiață, antrenor emerit canotaj, Timișoara
Anița Luncan, profesor de chimie, Oradea
Márton Árpád, pictor, Miercurea Ciuc
Ani Marie Paladi, profesor de violoncel, București
Păcurar Mária, profesor de matematică, Timișoara
Marcel Porof, profesor de geografie, Fălticeni, Suceava
Petre Rău, matematică și literatură, Galați
Tellmann Jenő, profesor de fizică, Cluj
Gabriela Todor, profesor de violoncel, Cluj

 

Videoclipurile cu premianții: https://www.youtube.com/user/MOLRomaniaSocial

 

Totodată, organizatorii evenimentului – MOL România și Fundația pentru Comunitate – au anunțat lansarea ediției a șaptea, 2016, a programului. Nominalizările se pot depune până la data de 31 Decembrie 2016. Dosarele de înscriere trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

 

Despre Grupul MOL


Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 26.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări, din care peste 200 în România.

 

Despre Fundaţia pentru Comunitate

 

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.


Contacte pentru presă

 

Erzsébet Felméri
CSR & Social Media Coordinator
MOL Romania 
tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

András Imre
Director Executiv
Fundația pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro