MOL România lansează a 8-a ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor

  • MOL România va finanța cu 300.000 de lei proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copiii cu dizabilități
  • Termenul înscrierilor în concursul de proiecte este 30 octombrie 2016
  • În cele 7 ediții anterioare ale programului, MOL România a finanțat cu peste 2 milioane de lei proiecte cu peste 9000 de beneficiari

 

29 septembrie 2016, TIMIȘOARA – MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a opta ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, prin care oferă sprijin financiar organizațiilor neguvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu dizabilități. Finanțarea totală de 300.000 de lei va fi alocată câștigătorilor concursului de proiecte, înscrierile fiind deschise până la 30 octombrie 2016.


Ediția din acest an a Programului MOL pentru sănătatea copiilor a fost lansată în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara. În cadrul evenimentului, un număr de 17 organizații care au primit finanțare în ediția precedentă au prezentat rezultatele proiectelor realizate în decursul anului.


„Ne onorează și ne bucură colaborarea cu organizațiile non-profit care ne-au fost parteneri în ultimii șapte ani. Aceste asociații antrenează terapeuți și profesioniști excepționali în sprijinul micilor beneficiari curajoși ai Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Generozitatea și cooperarea acestor organizații în beneficiul copiilor cu diferite dizabilități ne arată că acum șapte ani am ales o cale bună pentru susținerea cauzei copiilor. Pe lângă rezultatele medicale semnificative în unele cazuri, se poate constata efectul terapeutic pozitiv și asupra familiilor cu copii suferinzi, ceea ce este important pentru comunitățile unde ne desfășurăm activitatea”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.


Premiului MOL pentru sănătatea copiilor a fost acordat Asociației Audiosofia din București, pentru cel mai bun proiect realizat în cadrul ediției a 7-a, 2015, a programului. Pe lângă profesionalismul în derularea proiectului „Caruselul măștilor”, juriul a apreciat cooperarea Asociației Audiosofia cu alte asociații participante la program și prezentarea proiectului la Conferința Europeană de Dramaterapie.


Laureata Premiului MOL pentru sănătatea copiilor va beneficia la următoarea ediție a programului de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, în valoare de 20.000 de lei, fără să se înscrie la concursul de proiecte, și va desemna un membru al juriului.


„Asociația Audiosofia din București a realizat proiectul său în cooperare cu Asociația Corabia Prieteniei din Timișoara și Asociația Ascultă Viața din Sibiu, iar Asociația Hip-Tep din Aiud, HorsEmotion din Timișoara și Fundația Salvator din Gheorgheni au colaborat în domeniul hipoterapiei. Contribuim astfel cu acest program la consolidarea relațiilor profesionale dintre organizațiile non-profit preocupate de terapiile prin artă și terapiile emoționale”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.


Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2016 – august 2017. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanțare este 30 octombrie 2016, iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.095.000 lei ONG-urilor care au derulat 129 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 9.000 de beneficiari în activitățile lor.


Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

 


Despre Grupul MOL


Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.

 


Despre Fundația pentru Comunitate


Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

 


Contacte pentru presă

 

Erzsébet Felméri
CSR & Social Media Coordinator
MOL Romania 
tel: 0264-407624 | @:  efelmeri@molromania.ro

 

András Imre
Director Executiv
Fundația pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro