Szőcs Botond

Tânărul muzician din Sfântu Gheorghe în prezent își urmează studiile de masterat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov.
Thumbnail

Tânărul muzician din Sfântu Gheorghe în prezent își urmează studiile de masterat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, sub îndrumarea doamnei profesor Stela Drăgulin. În 2018 a fost șef de promoție și absolvent cu nota 10 al programului de studii de licență Interpretate Instrumentală – Pian. Criticul Petra Gherasim afirmă despre el: „Minunat cântă tânărul pianist Szőcs Botond... Un al doilea Richter. Nici nu știu cu ce să încep... cu grija lui de a reda corect fiecare frază muzicală, cu sunetul lui plin, rotund, cu versatilitatea incredibilă de care a dat dovadă! [...] Dar, peste toate, aș remarca o sensibilitate ieșită din comun și un elan pe măsură.”* De-a lungul carierei sale a participat la numeroase concursuri și recitaluri naționale și internaționale, evoluând pe scene în Marea Britanie, Italia, Ungaria, Germania, în 2017 în Vietnam, iar în 2018 în China. În 2017 a fost distins cu diplomă de excelență din partea Academiei Româno-Americane de Arte și Științe pentru cel mai bun interpret în calitate de solist. Botond a obținut susținere financiară în 6 ediții a Programului MOL de promovare a talentelor.

* sursă citat: The 42nd Congress of the American Romanian Academy of Art and Sciences, 23-26 May, 2018, Babeș Bolyai University, Cluj-Napoca, Romania