URSU Magdalena

Conduce Catedra de Vioară și Corzi Grave de la Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti din București, având aproape 35 de ani de experiență pedagogică.
Ursu Magdalena

Elevii doamnei profesoare au obținut în ultimii 3 ani peste 150 de premii la concursuri internaționale cum ar fi Dorothy Kitchen & Erich Bergel, Remember Enescu, Melos, Grand Prize Virtuoso din Anglia, The Muse din Grecia sau Great Composers Competition din Germania. Premiile obținute anual la concursurile naționale depășesc cifra de 70.

Artiști consacrați cum ar fi George Tudorache (Belgia), Florin Croitoru (Japonia), Bianca Tarabega (Danemarca), Nicolae Ciocan (Spania) sau Georgeta Iordache (Germania) s-au format sub mâinile doamnei Ursu, iar în prezent tinere talente cum este Ștefan Aprodu, Radu Florescu, Dragoș Rușanu, Luca Amarandei sau Helena Iacob se dedică studiului viorii sub îndrumarea doamnei profesoare, dând recitaluri la o vârstă fragedă pe scene celebre inclusiv în Europa de vest sau Japonia.

Elevii săi susțin că, înainte de a fi profesor, este un om excepțional, cu capacitatea de a insufla micilor artiști în devenire încredere, pasiune, inspirație și curaj în dezvoltarea lor tehnică și interpretativă. Deși atmosfera orelor de studiu este una prietenoasă, elevii sunt provocați să se ridice la standarde înalte, învățând fair play-ul și respectul față de munca celuilalt, dezvoltându-și totodată spiritul competițional.