GOLCEA Sandu Mirel

Domnul profesor este cadru didactic al Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara și colaborator al Centrului Județean de Excelență „Hai la Olimpiadă!”.
GOLCEA Sandu Mirel

Doctor în Fizică atomică și nucleară, el este afiliat unor instituții internaționale de renume: EPS (European Physical Society), coach pentru NASA într-un program în parteneriat cu Honeywell și „Ambasador al spațiului” pentru ESERO, divizia românească a ESA (European Space Agency). Este Membru în Comitetul executiv al WFPhC (World Federation of Physics Competitions) și Chairman of the Awards Committee al WFPhC.

Pasiunea sa  de a pregăti elevii dotați la fizică i-a adus și oportunități de a lucra în străinătate, o perioadă fiind Academic adviser pentru MOWHIBA în Arabia Saudită iar în prezent antrenorul lotului național al Qatarului pentru IPhO. Elevii și echipele îndrumate de domnul Golcea în țară și în lume au obținut medalii prestigioase, de la olimpiade cum ar fi Olimpiada Internațională de Fizică, Olimpiada de Fizică a Asiei, Olimpiada de Fizică a Golfului, până la cele mai importante concursuri internaționale, cum ar fi ICYS (International Conference of Young Scientists) sau IYPT (International Young Physicist Tournament).

Înalta calificare, modestia, dăruirea, sinceritatea și pasiunea îl fac un profesor foarte respectat de către elevi, care învață de la mentorul lor calități umane și profesionale necesare unui om modern. Așadar, pe lângă cunoștințele de specialitate, ei primesc ghidaj în a lucra armonios în echipă, în a-și depăși propriile limite, în a atinge ținte înalte, dar și în a depune efort pentru atingerea scopurilor propuse.

Prin exemplul personal al domnului profesor, elevii săi pot vedea că reușita se naște din pasiune și muncă susținută.