ZAGONI Marlena

Din anul 1988, timp de peste două decenii, a fost profesor-antrenor de canotaj la Clubul Sportiv Școlar Nr. 3 Steaua București.
marlena zagoni

În perioada 2003-2007 a fost antrenor la lotul național de canotaj juniori, iar între anii 2007-2012 a fost antrenor secund la lotul olimpic de canotaj feminin.

În 24 de ani de activitate, sportivii îndrumați de doamna Zagoni au acumulat un palmares prodigios: pe lângă peste 50 de locuri I. obținute la campionatele naționale, generațiile de canotori formați de antrenoare au câștigat 17 locuri pe podium la campionatele mondiale și 23 de locuri I. la campionatele balcanice. Alte momente culminante din cariera de antrenor a doamnei Zagoni au fost medalia de aur și cea de bronz câștigate de sportive la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), precum și un loc IV. și V. obținute la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).

Sportivii doamnei Zagoni au beneficiat de îndrumare pe plan sportiv, dar au primit susținere și în viața personală în vederea promovării studiilor sau în luarea altor decizii importante. Toți știau însă că atunci când era vorba de disciplină, exigență și etică, nu exista loc pentru compromisuri, obiectivul fiind cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Pentru realizările sale, doamna Zagoni a fost distinsă de către Ministerul Tineretului și Sportului cu titlurile de Antrenor Emerit, Maestru Internațional și Maestru Emerit al Sportului. A mai fost decorată și de trei președinți ai României cu ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a.