149 Mentorjelölt

Jelentősen megnőtt az érdeklődés 2011-ben a Mentor Díj iránt. A Közösségért Alapítvány, a program szervezője 191 jelölést iktatott; a jelöltek száma 149. Közülük 19-en több jelölést is kaptak. Az adatok azt tükrözik, a korábbi évhez képest 62 százalékkal nőtt a jelölések, 92 százalékkal nőtt a jelöltek száma.

A jelölések az ország 30 megyéjéből és a fővárosból érkeztek, a legaktívabbnak a bukarestiek valamint a Kolozs és Szatmár megyeiek bizonyultak. A jelöltek közel fele (47,65 százaléka) a tudományok területén szerzett érdemeket, a művészek aránya 29,53 százalék, az edzőké 22,82 százalék. 

A jelöltek közül a Közösségért Alapítvány kuratóriuma választja ki a 2011-es Mentor program tíz díjazottját. Ők a Ioan Nemțoi világhírű üvegművész által készített trófea mellett személyenként  8000 RON értékű pénzjutalmat is kapnak. A program anyagi fedezetét a MOL Románia biztosítja. A díjakat egy ünnepélyes gála keretében nyújtják át a Közösségért Alapítvány és a MOL Románia képviselői, ennek időpontját később jelölik ki.