Átadták a 2013-as Mentor Díjakat

Thumbnail

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány negyedik alkalommal adta át a Mentor Díjakat, tíz olyan kiváló tanárt és edzőt jutalmazva, akik tehetséges és eredményes diákok életútját alakították.

A tavaly negyedik alkalommal meghirdetett Mentor Díjra év végéig 505 pályázat érkezett, a jelöltek száma 174 volt. A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia olyan tanárok, edzők, mentorok munkájának az elismerésére hozta létre a díjat, akik ösztönzik a tehetséges gyermekeket, akik tudásuk továbbadásával több generáció tehetségeit segítették kiemelkedő eredményekhez, akik azonban sem erkölcsileg, sem anyagilag nem részesültek megfelelő elismerésben. Az alapítvány kuratóriuma által kiválasztot tíz díjazott oktató egyenként 8.000 lej pénzjutalomban részesült, és átvette Ioan Nemțoi üvegművész alkotását, a Mentor Trófeát.

A Mentor-díj 2013-as kiírásának nyertesei

Maricica Apreutesei – a Vrancea megyei Panciuban oktató informatika-tanár tudja, hogyan szeretesse meg a diákjaival az informatika és a programozás világát, így biztosítva az utat egy eredményekkel és elégtétellel teli karrier felé.

Maricica Apreotesei

Simona-Ana Baicu-Simon – a folyamatos fejlődés iránti elkötelezettségének köszönhetően a bákói koreográfia-oktató mély benyomást hagy a diákjaiban, akik közül sokan sikeres karriert futottak be a tánc világában.

Simona-Ana Baicu-Simon

Katalin Boga – a szatmárnémeti fizika-tanárnő különösen érdekes tanóráival ragadja meg a diákjai figyelmét, akik mindezt számos országos és nemzetközi tantárgyversenyen szerzett díjakkal hálálják meg neki.

Boga Katalin

Mária Bogyó – az ifjúsági versenyeken győztes sportolók mellett a csíkszeredai gyorskorcsolya-edző olyan tanítvánnyal is büszkélkedhet, aki az ő felkészítésével vett részt négy téli olimpián.

Bogyó Mária

Romeo Bolohan – a Suceava megyei Dumbrăveni-ben oktató tanár több civil szervezet alapítójaként az elhelyező- központokban élő gyermekek iskolai integrációjáért és tanulmányaik folytatásáért tevékenykedik.

Romeo Bolohan

Ofelia-Alina Burtea – a Craiovai román nyelv és irodalom tanárnő 25 évvel ezelőtt kezdte pályáját, és azóta diákjai több mint 200 díjat gyűjtöttek be a megyei és országos tantárgyversenyeken.

Ofelia-Alina Burtea

Leonard Dan – a kolozsvári angoltanárnak sikerül megszerettetnie diákjaival a színház világát, amire többek között jó példa a San Ream-i Nemzetközi Diákszníjátszó Fesztiválon eddig szerzett három első helyezés.

Leonard Dan 

Constantin-Cristinel Iacoban – számos országos és nemzetközi érem megszerzése mellett a bukaresti IACRIS klub atlétikaedzője elérte, hogy tanítványai valódi közösséget alkotva az edzésen kívüli tevékenységekben is segítsék egymást.

Constantin-Cristinel Iacoban 

Nagy Olga – a brassói edzőnek még több mint 35 év után sem kopott meg műkorcsolya iránti szenvedélye, és a gyerekekre való odafigyeléssel, valamint a kellő motivációval folyamatosan kerülnek ki a kezei közül ifjúsági bajnokságokat nyerő sportolók.

Nagy Olga

Elena Stoica – a Corbeni községben (Argeș megye) oktató rajztanárnő számára a festészet nem pusztán szabadidős tevékenység, de egyben életstílus, amit a diákjainak is átadva elérte, hogy tanítványai a világ minden szegletében részt vesznek versenyeken és kiállításokon.

Elena Stoica

La Gala de decernare a premiilor, Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România au lansat ediţia a cincea a acestui program. Nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2014. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro.