Az egészség esélyt kér!

Bélyegkép

Médiaesemény keretében mutatta be a szervező Közösségért Alapítvány és a finanszírozó MOL Románia a Romániában első alkalommal meghirdetett Segíthetek? Gyermekgyógyító Programot. A szervezők arra törekedtek, hogy ne csak beszéljenek az élményterápiás és művészeti terápiás programokról, amelyekre pályázati forrást biztosítanak, hanem ízelítőt is adjanak egy ilyen programból.

Ezért a Halláskárosultak 2. számú kolozsvári iskolájába hívták az újságírókat, ahol a beszélgetéssel párhuzamosan a The Little People egyesület bohóca, Flip Flop szórakoztatta az óvodás és elemi iskolás korú gyermekeket.

Szalay Zsolt, a MOL Románia vezérigazgatója azt hangsúlyozta beszédében, hogy a társaság társadalmi felelősségvállalása által immár Romániában is bővül a „Segíthetek?” program. A kérdés immár nemcsak a sportban és a művészetekben tehetséges fiataloknak, hanem a betegségekben szenvedőknek, a fogyatékkal élőknek is szól. 

Wolf Erzsébet, a vendéglátó iskola igazgatója arról beszélt, hogy az intézmény a civil kapcsolatai keresztül tud többletforrásokat szerezni, amelyek az itt tanuló gyermekek javát szolgálják. Az iskola kertjét egyébként éppen a MOL zöldövezet programja által sikerült parkosítani. 
Shajjad Rizvi, a The Little People egyesület elnöke azt hangsúlyozta, milyen nehéz anyagi körülmények között sikerült eddig élményterápiás programokat szervezniük az ország hét gyermekkórházában.

Gazda Árpád, a Közösségért Alapítvány elnöke a Bojtorján együttes énekese, Szabó Csilla történetének az elmesélésével próbálta érzékeltetni, az élményterápiás, művészeti terápiás programok kiegészítik az orvosi terápiát, és sokszor csodára méltó eredményeket produkálnak. Mint elmondta, egy budapesti gyermekkórházban egy több hete mély kómában fekvő fiú tért eszméletéhez, míg Szabó Csilla gitárral énekelt az ágyánál. 

Az alapítvány elnöke elmondta, a tehetségtámogató program tavaszi meghirdetésekor „A tehetség esélyt kér!” jelmondattal kérte a sajtó segítségét, most „Az egészség esélyt kér!” szlogent tartja találónak.