COCEA Nicoleta

A 2018. évi Mentor programunk díjazottja. Klasszikus táncot tanít a bukaresti Floria Capsali Koreográfiai Líceumban, a jövő balettművészeinek nemzedékeit indítja el útjukon.
Cocea Nicoleta

Klasszikus táncot tanít a bukaresti Floria Capsali Koreográfiai Líceumban, a jövő balettművészeinek nemzedékeit indítja el útjukon. Diákjait olyan értékekre neveli, mint a fegyelem, a sportszerűség, a komolyság; megtanítja őket arra, hogy tiszteljék táncpartnerüket és mások munkáját, illetve átadja nekik meggyőződését, miszerint mindenekelőtt a hivatás szeretete és a lelkes munka hozhatja meg a kívánt eredményeket.

Tanítványai számos díjat szereztek az iskolai tantárgyversenyeken, valamint nemzetközi koreográfiai vetélkedőkön. Közülük többen is, mint Irina Chiriacescu, Rebecca Rudolf, Ana Maria Panaite vagy Clara Negrilă külföldi tanulmányi ösztöndíjakban részesültek, így jelenleg Franciaországban, Németországban és Portugáliában tökéletesíthetik készségeiket. Két diákja, Andreea Țăruș és Fabian Rășchitor (akik ma szintén külföldön ösztöndíjas hallgatók) Romániában egyedülálló teljesítményt nyújtottak, amikor 2017-ben a világszínvonalú Youth America Grand Prix versenyen New Yorkban második helyezést értek el a Giselle című balett Pas de deux táncát bemutatva.

A diákjaival való remek együttműködés alapja az őszinteség, valamint a kölcsönös bizalom és tisztelet, hiszen ezek a tényezők serkentik a tehetség kibontakozását és ezek adják meg a szükséges erőt is, hogy kudarc esetén folytassuk a munkát.