Győztek a vak úszók

A kolozsvári Lamont Központnál sportoló vak és gyengén látó úszó gyermekek fölényesen megnyerték azt a rögtönzött úszóversenyt, amelyben Ovidiu Irimieșsel, a MOL Románia kereskedelmi és logisztikai igazgatójával mérték össze erejüket. A versenyre a Kolozsvári Universitas Úszókomplexumban került sor szeptember 23-án, a MOL Románia által finanszírozott, és A Közösségért Alapítvány által szervezett Gyermekgyógyító Program idei meghirdetése alkalmából.

Thumbnail

Az eseményen részt vett Ferencz Szabolcs, a MOL Románia ügyvezető igazgatója,  Sally Wood-Lamont, a Román Országos Paralimpiai Bizottság elnöke, és az újságírók is nagy számban képviseltették magukat. A jelenlévők a kolozsvári vak és gyengén látó gyermekek úszóedzéséből is ízelítőt kaptak. Ők a Gyermekgyógyító Program 2009-es kiírásában részesültek támogatásban.

„A tavalyi tapasztalat megmutatta, hogyan hasznosul az e program útján nyújtott támogatás. Így hát annak ellenére hogy egy gazdasági recessziós időszakot élünk, úgy döntöttünk, hogy 2010-ben is finanszírozzuk a programot” - nyilatkozta Ferencz Szabolcs, a MOL Románia ügyvezető igazgatója. A 2010-es kiírást egyébként a tavalyinál nagyobb büdzsével hirdették meg.

Thumbnail

„Jó néhány tavaly támogatott program meglátogatása után magam is meggyőződtem róla, milyen sokat jelenthet egy onkológiai gyermekosztályon egy játszószoba működtetése, hogyan hat a zeneterápia az autista gyermekekre, a tolószékes tánc a mozgássérültekre, az úszás a vakokra és gyengén látókra. Ezek a terápiák a legtöbb esetben kiegészítik az orvosi terápiákat, növelik ezek hatékonyságát” - nyilatkozta Gazda Árpád, a Közösségért Alapítvány elnöke. 

„A vizes terápia rendkívüli változást hozott a vak vagy gyengén látó gyermekek életében. A program megerősíti az önbizalmukat, lelki egyensúlyt alakít ki bennük, amelyre oly nagy szükségük van. A MOL Románia segítsége nélkül a Lamont Központ úszócsapata soha nem jutott volna el nemzetközi versenyekre, nem érte volna el azokat az eredményeket, amelyekkel ma büszkélkedhet” - jelentette ki Sally Wood Lamont, az Országos Paralimpiai Bizottság elnöke.