Húsz nyertes pályázat

Több mint ezer fogyatékkal élő vagy krónikus betegségben szenvedő gyermek lehet a haszonélvezője a MOL Gyermekgyógyító Program 2010-es kiírásának Romániában. A programot lebonyolító Közösségért Alapítvány a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapon egy időben tette közzé a nyertes pályázatok listáját.

A szakértői zsűri döntése szerint húsz civil szervezet kap támogatást élményterápiás vagy művészeti terápiás projektek lebonyolításához. Közülük csak négy szerepelt a tavaly is a nyertesek listáján. Az elkövetkező évben megvalósuló projektek összértéke 650.000 lej, amelyből 300.000 lejt a MOL Románia biztosít. Idén több olyan civil szervezet szerepel a nyertesek listáján, mely az onkológiai klinikákra beutalt gyermekek számára szervez programokat, de akadnak cukorbeteg, túlsúlyos, vagy autista gyermekekkel foglalkozó egyesületek, alapítványok is. Idén első ízben kapott támogatást egy olyan egyesület is, amely lovas terápiás programot szervez fogyatékos gyermekek számára.

A Közösségért Alapítvány valamennyi résztvevőt levélben is tájékoztatott az elért eredményről. A nyerteseknek címzett levelek a támogatási szerződést is tartalmazzák.