Kiterjesztett tehetségtámogatás

Thumbnail

A kolozsvári Szabók bástyájában hirdette meg a Közösségért Alapítvány és a MOL Románia a hatodik kiadásához érkezett Segíthetek? - MOL – Tehetségtámogató Programot. Gazda Árpád, az alapítvány elnöke elmondta, idén azokra a fiatal tehetségekre is gondoltak, akiket az elmúlt két évben már támogattak, és akik túllépték a programban megszabott 18 éves korhatárt.

Őket levélben keresik meg, hogy felajánlják számukra az újabb pályázás lehetőségét. E csoport számára 50 000 RON-os pénzkeretet különítettek el. A 8 és 18 év közötti tehetségek utazásaira, eszközbeszerzéseire idén is 240 000 RON-t szánnak, akárcsak tavaly. Felméri Erzsébet a MOL Románia PR koordinátora megemlítette, a program által 2006 óta mintegy 780 fiatal tehetség részesült 260 000 eurót meghaladó támogatásban. tehetsegtamogato parvEzek a fiatalok olyan versenyeken szereztek érmeket, amelyekre a támogatás híján el sem jutottak volna.


Márkos Albert a művészeti zsűri elnöke arról beszélt, milyen nagy dolog, hogy a nem túl kedvező gazdasági és törvényi feltételek mellett is akad olyan támogató, amelyik nem a saját imázsát próbálja színezni a támogatás által, hanem önzetlenül segít a tehetségeknek. 

Thumbnail
Parv Anamaria

Az elmúlt évek két díjazottja is részt vett a sajtótájékoztatón. Anamaria Pârv gyorskorcsolyázó és édesapja, edzője, Gheorghe Pârv arról beszéltek, mennyire rossz feltételek között edzenek.  tehetsegtamogato tobacAnamaria annak ellenére tartozik korosztályában a világ élvonalához, hogy Kolozsváron csak télen lehet korcsolyázni. Tavasztól őszig csak görkorcsolyával gyakorolhat valamely bevásárlóközpont parkolójában.

Thumbnail

Victor Tobac ifjú klarinétművész elmondta, a Segíthetek program által vásárolhatott jó minőségű hangszert magának. Azt is hozzátette azonban, a klarinét viszonylag olcsó, a drágább hangszereken játszó osztálytársai nem is remélhetik, hogy saját hangszerük legyen. Victor Tobac két rövid zenemű előadásával meg is csillantotta tehetségét a jelenlévő újságírók előtt.