Közeleg az eredményhirdetés

Pénteken, július 30-án hozza nyilvánosságra A Közösségért Alapítvány a Segíthetek? – MOL – Tehetségtámogató Program nyerteseinek a listáját. A lista a nap folyamán egy időben jelenik meg az alapítvány honlapján és a MOL Románia honlapján. A program szervezői ugyanakkor postai levelet is küldenek valamennyi pályázónak, amelyben írásban is értesítik az elért eredményekről. A nyerteseknek küldött levél tartalmazni fogja a támogatási szerződést is két példányban. A támogatási összeget az alapítvány csak azt követően utalhatja át a nyertesek által megadott bankszámlára, hogy visszakapta a szerződés egyik kitöltött és aláírt példányát.

Thumbnail

„Idén az ország 38 megyéjéből érkeztek pályázatok. Ez pedig azt jelenti, hogy jobban sikerült eljuttatnunk az érdekeltekhez az információt, mint korábban. Az a célunk, hogy ne létezzék olyan fiatal tehetség, aki az információ hiányában esik el a MOL Románia által felajánlott nagylelkű támogatástól” - nyilatkozta Gazda Árpád, az alapítvány elnöke. Hozzátette, egyáltalán nem irigyelte a zsűri tagjait, hiszen rendkívül nehéz volt rangsorolni a sok tehetséges sportoló és ifjú művész pályázatát.

„Fontos, hogy évről-évre növekszik a pályázók száma. A sportolók számára ez egy másik fajta verseny, amelyikben a teljesítményt díjazzuk – nyilatkozta Violeta Beclea-Szekely, aki immár ötödik alkalommal látta el a sportzsűri elnöki tisztségét. – Számomra egy lelki beteljesülést jelent a zsűrizés, a program, amelyben hittem az elindításától kezdve.”

A sportzsűri egyébként némiképp módosult felállásban értékelte a pályázatokat. Florentin Marinescu, a Román Harcművészeti Szövetség elnöke ugyanis betegség miatt kénytelen volt lemondani a részvételt, de gondoskodott arról, hogy ne maradjon küzdősport-szakértő nélkül a testület. Helyét Robert Manole, a szövetség dzsiu-dzsitszu szakosztályának az igazgatója töltötte be.

„Kár, hogy nem lehet mindenkit támogatni – jegyezte meg Erich Türk orgonaművész, a művészeti zsűri elnöke. - Jó ötlet volt felvételeket is kérni azoktól a fiataloktól, akik a művészeti pályázatot nyújtottak be. Így egy kicsit mi is megismerhettük őket. Örvendetes, hogy ilyen magas a színvonal.”

A zsűri döntéseit A Közösségért Alapítvány kuratóriuma is jóváhagyta.