MOL Gyermekgyógyító, 2021-es kiírás - hasznos tudnivalók

Közösségért Alapítvány Sanatate_álló almárka logó_HU_szines.jpg

2021. szeptember 24., Kolozsvár – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Gyermekgyógyító Program 13. kiírását. A programban olyan civil szervezetek pályázhatnak, amelyek krónikus betegségekben szenvedő vagy fogyatékkal élő gyermekek részére biztosítanak emocionális terápiás foglalkozásokat vagy pszichoszociális beavatkozásokat.

A program támogatási alapja 400.000 lej, egy civil szervezet legtöbb 25.000 lej támogatásban részesülhet. A pályázatokat 2021. október 24-ig lehet benyújtani.

A program meghirdetése itt érhető el. 

A pályázati űrlap itt érhető el. 

Az online meghirdetésen a korábbi kiírásban támogatott 24 civil szervezet képviselői bemutatták a 2021 február – augusztus között megvalósított pályázataik eredményeit, illetve bemutatásra kerültek a 2019-es kiírásban finanszírozott pályázatok közül azok, amelyek meghosszabbították programjuk lefutási időtartamát.

A román nyelven készült bemutatók ppt vagy pdf formában itt tekinthetők meg.

A 2021-es MOL Gyermekgyógyító Díjat a bukaresti VAR Egyesület vehette át A hang lenyomata című pályázat megvalósításáért, amelyben hallássérült vagy kochleáris implantátummal élő serdülőknek nyújtottak támogatást online játékterápiás és drámaterápiás tevékenységek, valamint képzőművészeti (fotó, film, technológia) műhelyek segítségével. A pályázat keretében alkotott egyedi film bemutatja a hallássérült és kochleáris implantátummal élő serdülők valóságát. A MOL Gyermekgyógyító Díj 25.000 lej, vagyis egy teljes pályázati támogatás összege, továbbá a díjazott szervezet jogosultságot nyer arra is, hogy egy tagot küldjön az idei kiírás pályázatait elbíráló zsűribe. 

A hang lenyomata című film itt tekinthető meg.

Kapcsolat:

András Imre, ügyvezető – 0755-045699, office@pentrucomunitate.ro
Pap Zsuzsa, programszervező – 0752-018760, sanatate@pentrucomunitate.ro