URSU Magdalena

A bukaresti Dinu Lipatti Művészeti Főgimnázium Hegedű és Húros Hangszer tanszékének vezetője, több, mint 35 éves pedagógiai tapasztalattal rendelkezik.
Ursu Magdalena

A bukaresti Dinu Lipatti Művészeti Főgimnázium Hegedű és Húros Hangszer tanszékének vezetője, több, mint 35 éves pedagógiai tapasztalattal rendelkezik.

A tanárnő diákjai az elmúlt három évben 150-nél több díjat szereztek nemzetközi versenyeken, mint a Dorothy Kitchen & Erich Bergel, a Remember Enescu, Melos, az angliai Grand Prize Virtuoso, a görögországi The Muse vagy a németországi Great Composers Competition. A hazai versenyeken elért helyezések száma évente meghaladja a hetvenet.

Elismert művészek, mint George Tudorache (Belgium), Florin Croitoru (Japán), Bianca Tarabega (Dánia), Nicolae Ciocan (Spanyolország) vagy Georgeta Iordache (Németország) a tanárnő irányításával kezdték meg pályafutásukat, a jelenlegi ígéretes tehetségek pedig, mint Ștefan Aprodu, Radu Florescu, Dragoș Rușanu, Luca Amarandei vagy Helena Iacob szintén az ő útmutatásával sajátítják el a hegedülés rejtelmeit, és már nagyon fiatal koruktól híres színpadokon lépnek fel Nyugat-Európa és Japán koncerttermeiben.

Diákjai azt vallják, hogy Magdalena Ursu nemcsak nagyszerű tanár, hanem mindenekelőtt kivételes ember, aki képes a kis művészeknek önbizalmat, lelkesedést, ihletet és bátorságot adni a technikájuk és előadói készségeik fejlesztéséhez. Órái hangulata felszabadult, barátságos, diákjait mégis rá tudja venni, hogy a magas elvárásoknak megfeleljenek, megtanulják a fair play elvét, mások erőfeszítéseinek tiszteletét, ugyanakkor kifejlődjön bennük a versenyszellem is.