41 hátrányos helyzetű fiatal részesül támogatásban a gépjárművezetői engedély megszerzéséhez


41 hátrányos helyzetű fiatal részesül támogatásban a gépjárművezetői engedély megszerzéséhez

 

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 41 hátrányos helyzetű fiatalnak segít a hajtási engedély megszerzésében
Az előző kiíráshoz viszonyítva 24%-kal emelkedett a pályázó fiatalok száma, most 263 pályázati kérelem érkezett
A nyertesek névsora megtalálható A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján


2020. február 28., KOLOZSVÁR – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 41 hátrányos körülmények között élő fiatalt segít a B, C és CE kategóriájú hajtási engedély megszerzésében, a Jogosítvány a jövőhöz program ötödik kiírásában. A nyertesek névsora megtalálható A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján.

A program keretében nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok nyerhetnek támogatást, akiknek munkavállaláskor feltétel vagy előny a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz lehet a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében.

A támogatást igénylő fiatalok száma emelkedett. Míg a 2018-as kiírásban 28 megyéből 212 fiatal pályázott, a jelen kiírásban 37 megyéből 263 támogatási kérelem érkezett.

„A Jogosítvány a jövőhöz program egy világos példa arra, ahogyan MOL Románia konkrét szerepet vállal a közösségek életében: kifizetjük a sofőriskolát azoknak a hátrányos helyzetű fiataloknak, akik esélyesebbé szeretnének válni a munkaerőpiacon zajló versenyben. Örvendetes számunkra a program iránt tanúsított növekvő érdeklődés, ami arra késztet, hogy továbbra is segítsük azokat a fiatalokat, akik törekszenek a hátrányos helyzetükből eredő akadályok leküzdésére és egy jobb jövő megteremtésére”– nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A pályázók többsége (248) a B/BE kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 12 fiatal a C/CE, kettő a D, egy pedig traktor jogosítvány költségeinek fedezésére pályázott. A kiírásnak megfelelő pályázatok elbírálása során telefonos interjú készült a pályázó fiatalokkal vagy az őket ajánló személyekkel, illetve azon intézmények képviselőivel, akik támogatták a pályázót. Tekintettel a sok azonos szintű pályázatra, a nyertesek kiválasztásakor a zsűri figyelembe vette az iskolázottságot és a tanulmányi eredményeket, a különleges családi helyzeteket (pl. családon belüli bántalmazás), a sofőriskola árajánlatát, illetve azokat a benyújtott dokumentumokat, amelyek a kiírás szerint előnyt jelentenek.

A kedvezményezett fiatalok Arad, Argeș, Bákó, Bihar, Botoșani, Brassó, Dâmbovița, Fehér, Galac, Hargita, Iași, Kolozs, Kovászna, Krassó-Szörény, Maros, Neamț, Prahova, Szatmár, Szeben, Szilágy, Szucsáva, Temes, Vâlcea, Vrancea megyéből, illetve a fővárosból vannak. A nyertesek listája megtekinthető a www.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapokon.

„Az elkövetkezőkben szerződést kötünk a kedvezményezettekkel, és folyósítjuk részükre a járulékos kiadások, illetve a sofőriskola költségeinek ellenértékét. A kedvezményezettektől azt kérjük, hogy tanulmányaikat fejezék be a nyár végéig és ősszel jelentkezzenek vizsgára. A program következő kiírását november végén hirdetjük meg. Ismét jelentkezhetnek azok a fiatalok, akik most nem részesültek támogatásban, de ugyanakkor azok is, akik sikeresen vizsgáztak, és más kategóriára is szeretnék megszerezni a hajtási engedélyt.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi, a pénzalapot a MOL Románia biztosítja. A program anyagi támogatást nyújt B, C, D kategóriájú, traktor, trolibusz és villamos gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez olyan, 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok számára, akiknek a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz program ötéves léte során két országos elismerésben részesült: 2018-ban a Civil Gálán, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

Az ötödik meghirdetésre 2019. november 27-én került sor, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2020. január 25. volt. A program támogatási alapja 75.000 lej.

A négy korábbi kiírás során 74 fiatal szerzett hajtási jogosítványt, 41 kedvezményezett pedig vizsgára készül vagy tanulmányait folytatja.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet

CSR&PR koordinátor

MOL Románia

tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

András Imre

ügyvezető

A Közösségért Alapítvány

m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro