560.000 lej támogatás fiatal művészeknek és sportolóknak a MOL Tehetségtámogató program keretében. Online pályázat.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennegyedik alkalommal hirdeti meg a Tehetségtámogató programot

A támogatások összértéke 560.000 lej

A pályázatokat online kell benyújtani június 15-ig

Ploiești, 2019. május 14. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennegyedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, amelyben kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

 

A pályázatokat idéntől online kell benyújtani a www.kozossegert.ro honlapon 2019. június 15-ig. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázati kérelemnek tartalmaznia kell a 2018-2019 folyamán elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, valamint a költségvetés tervezetét.

 

Az elmúlt 13 év során a MOL Románia 1.724 alkalommal támogatott 2.184 fiatal sportolót és művészt. Az eddigi támogatás összértéke több mint 3.780.000 lej.

 

“A tehetséges fiatalok folyamatos támogatásával hozzájárulunk életminőségük javításához, és ezáltal kedvezően befolyásoljuk a közösségek életminőségét is. A rendkívüli teljesítmények eléréséhez nélkülözhetetlen a tehetség és a kitartó munka, de a sikerhez hozzájárulnak azok is, akik támogatást biztosítanak. Robert Glință úszóval például, aki elsőnek jutott ki a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra, hét éve tart az együttműködés, de a 14 éve megszervezett MOL Tehetségtámogató program keretében számos más értékes fiatalt is támogattunk rövidebb vagy hosszabb ideig” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 

Az idei meghirdetésre Ploieștien a Vega Olimpiai Uszodában került sor, melyen részt vettek a korábbi kiírásokban nyertes, Prahova megyei fiatalok: Clara Spânu, Emilia Colți Dumitrescu és Andreea Iuliana Văcaru úszók, Iarina Slobozeanu ifjú festőművész, Paul Onofrei és Andrei Pîrlogă cselgáncsozók, Diana Vlad, Natalia Vlad, Alexandru Goicea, Pavel Goicea, Iustin Prună și Andrei Surlaru karatékák, Bogdan Petre úszó, valamint Toma Mirițescu Mentord díjas, érdemes úszóedző. “A támogatás segítségével megvásárolt felszerelés erősítette bennem a versenyszellemet, növelte önbizalmamat és az úszás iránti szenvedélyemet” – nyilatkozta Clara Spânu.

 

A 2019-es kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

 

„Ez az első kiírás, amelyre online lehet pályázni. A pályázóknak regisztrálniuk kell A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro) és létre kell hozniuk egy személyes fiókot a pályázat beküldéséhez. Az érdeklődőknek javasoljuk, hogy idejében regisztráljanak, nehogy később a szoros határidő miatt hibázzanak. A pályázati összeállítására egy hónap áll rendelkezésükre” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A 2018-as, 13-ik kiírás kedvezményezettjei közül Robert Glință úszó az elsőként jutott ki a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra. A krajovai Cristina Tomescu fiatal zongorista megnyerte az Orbetello Piano Competition Junior 2019 verseny I. díját, Andreea Cristina Verdeș Romániát fogja képviselni a 2019-es ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, a besztercei Alexandru Grecu pedig III. díjat szerzett az „Alirio Diaz” ausztriai klasszikus gitár versenyen. Amalia Tătăran párbajtőröző másodjára is megvédte országos bajnoki címét, Alyln Arhire idén is első díjat szerzett az Országos Klasszikus Balett- és Modern Tánc Versenyen, Huszár Ingrid úszó részt vett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A jászvásári, 13 éves Andrei Pennazio ifjú képzőművész 7 kiállításon vett részt és megnyert egy országos festészeti versenyt. Alexia Hecico nagybányai atléta a Hegyifutó Világbajnokságon VI. lett egyéniben, III. helyezést ért el csapatversenyben, Ilinca Amariei pedig megnyerte az U18 országos teniszbajnokságot.

 

 

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.

A zsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.

A támogatási keret 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. június 15. Részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

 

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

 

A MOL-csoportról 

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 219 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat


Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro