560.000 lejes támogatási alappal indul a MOL Tehetségtámogató program új kiírása

560.000 lejes támogatási alappal indul a MOL Tehetségtámogató program új kiírása

  •      Folytatódik a MOL Tehetségtámogató program, amely idén 17. kiírásához érkezett 
  •      A fiatal sportolók és művészek egy hónapig, június 23-ig, pályázhatnak. A Program támogatási alapja 560.000 lej.
  •      Az előző 16 kiírásában 2.400 pályázat révén több mint 3.000 fiatal részesült összesen 5.467.000 lej támogatásban

Kolozsvár, 2022. május 23. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenhetedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. A programban kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére.

„Megtisztelő számunkra, hogy számos fiatal művész és sportoló, valamint tanáraik és edzőik figyelnek a MOL Tehetségtámogató program lehetőségeire. A MOL Románia számára továbbra is kiemelt fontosságú a fiatal tehetségek felkarolása, töretlen az elkötelezettségünk az olyan társadalmi felelősségvállalási programok iránt, amelyek a jó felé fordítanak” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A program meghirdetésére a kolozsvári Szabók Bástyájában került sor. Andrei Pennazio fiatal festőművész kiállítását dr. Dorel Găină egyetemi professzor nyitotta meg. Az jászvásári Octav Băncilă Művészeti Líceum XI. osztályos tanulója a MOL Tehetségtámogató program négy kiírásában nyert támogatást, több személyes és csoportos kiállításon vett részt belföldön és külföldön egyaránt, legutóbb áprilisban, Firenzében állított ki. A rendezvény résztvevőinek különleges élményt nyújtottak a fellépő ifjú zeneművészek: Kiss Janka - hegedű, Turdor Torge - klasszikus gitár, valamint Vizsnyai Botond - ének. 

A 8 és 18 év közötti művészek és sportolók 2022. június 23-ig, online nyújthatják be pályázati kérelmüket A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro). Pályázni lehet egyénileg vagy csoportosan is. A pályázatnak tartalmaznia kell az utóbbi másfél évben elért eredményeket, a felkészítő tanár ajánlását, a jövőbeni célok megfogalmazását és egy pályázati költségvetést. A 2022-es kiírás támogatási alapja 560.000 lej. A 18 év feletti korcsoportban meghívásos alapon lehet pályázni. 

„Nagyon sok fiatal ráébred arra, hogy az elért eredményeket be kell mutatni, és a teljesítményt meg kell ismertetni. Arra biztatjuk a pályázó fiatalokat, hogy foglalják össze az utóbbi két évben elért eredményeiket és magyarázzák meg minél érthetőbben, hogy mit szeretnének elérni. A programmal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.kozossegert.ro honlapon és az egyhónapos pályázati időszak alatt bármikor megkereshetnek bennünket, de a Facebook csoportunkban is kérdezhetnek bennünket. Mindenkinek azt ajánljuk, hogy kezdje el időben a pályázat összeállítását” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A program korábbi 16 kiírásában 2.049 pályázat révén 3.061 fiatal részesült összesen 5.467.000 lej támogatásban. 

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. 
A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik, hogy a pályázati költségvetés milyen mértékben felel meg a felvázolt céloknak.
A 17. kiírás támogatási kerete 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. június 23. Részletes tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.
A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A MOL-csoportról 
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 232 töltőállomást üzemeltet, két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat
András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro