A MOL Gyermekgyógyító program új pályázati kiírását 400.000 lejes támogatási alappal hirdette meg a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány

A MOL Gyermekgyógyító program új pályázati kiírását 400.000 lejes támogatási alappal hirdette meg a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány

 

A 14. kiírásban olyan civil szervezetek pályázhatnak, amelyek emocionális terápiás foglalkozásokat vagy pszichoszociális beavatkozásokat biztosítanak rászoruló gyermekeknek;

A program 13 korábbi kiírásában 246 pályázat részesült közel 4,5 millió lej támogatásban, amellyel több mint 13.500 gyermeknek szerveztek különböző terápiás foglalkozásokat.

 

2022. szeptember 23., Bukarest – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Gyermekgyógyító program 14. kiírását. A programban olyan civil szervezetek pályázhatnak, amelyek krónikus betegségekkel élő vagy speciális igényű gyermekek részére biztosítanak emocionális terápiás foglalkozásokat vagy pszichoszociális beavatkozásokat.

 

A program támogatási alapja 400.000 lej, egy civil szervezet legtöbb 25.000 lej támogatásban részesülhet. A pályázatokat A Közösségért Alapítvány honlapján, online lehet benyújtani 2022. október 22-ig.

 

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ezt a rendkívül összetett programot folytathatjuk, és ezáltal hozzájárulhatunk a sajátos igényű gyermekek és fiatalok egészségi állapotának és életminőségének javításához. Úgy tekintjük, hogy az utóbbi 13 évben a MOL Románia csapata több mint 13.500 barátra tett szert, akiknek bátorsága és megküzdőképessége példaértékű számunkra.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 

Két éven át tartó online találkozások után idén a meghirdetésnek otthont adó rendezvényen ismét személyesen vehettek részt a támogatott egyesületek képviselői, akik bemutatták a 2021. december – 2022. augusztus között megvalósított pályázatok eredményeit. A programban finanszírozott 19 egyesület munkája 678 sajátos igényű gyermeknek segített művészetterápiával (zene, rajz, festészet, kollázskészítés), játékterápiával, emocionális terápiával (bábozás, szerepjátékok, meseterápia), szenzoros integrációval, foglalkozásterápiával, állat-asszisztált terápiákkal, kalandterápiával és egyéb módszerekkel.

 

Az eseményen bemutatták a nagyenyedi Hip-Tep Egyesület által megrendezett VI. MOL Gyermekgyógyító Kupa eredményeit is. Ez az első és egyetlen országos lovasterápiás verseny, amelynek fő célkitűzése a fogyatékkal élő gyermekek integrációja.

 

A 2021-es MOL Gyermekgyógyító Díjat a Yuppi Tábormozgalom Egyesület vehette át a Yuppi Camp testvéreknek – kalandterápia, mozgás, tánc és szerepjáték rákbegteg gyermekek és egészséges testvéreik részére című pályázat megvalósításáért. A tábor elősegítette a résztvevők önbizalmának gyarapítását, csökkentette a betegség miatt kialakult stressz-szintet és szorongásos állapotokat, illetve lehetőséget nyújtott a beteg gyermek és egészséges testvére közötti kapcsolat elmélyítésére. A nyertes egyesület megkapja egy teljes pályázati támogatás összegét, továbbá jogosultságot nyer arra is, hogy egy tagot küldjön az idei kiírás pályázatait elbíráló zsűribe.

 

„A programmal kapcsolatos tudnivalókról folyamatos tájékoztatást biztosítunk; az év folyamán válaszolunk az érdeklődők telefonos vagy e-mailes megkeresésére, alkalmanként rendezvényeken veszünk részt, a finanszírozásban részesülő pályázatokról pedig tudósítunk a Facebook csoportunkban is, amelybe érdeklődők, szakemberek és egyesületek jelentkezését szeretettel várjuk. Az idei kiírásra is online kell benyújtani a pályázatokat A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro)” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A program előző tizenhárom kiírása során a MOL Gyermekgyógyító program 4,5 millió lej értékben támogatott 246 pályázatot, amelyben a közreműködő egyesületek több mint 13.500 érintett gyermek részére szerveztek terápiás foglalkozásokat.

A MOL Gyermekgyógyító Programot A Közösségért Alapítvány szervezi, az anyagi alapokat pedig a MOL Románia biztosítja. A program meghirdetése és a pályázati űrlap elérhető a www.kozossegert.ro honlapon.

 

 

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 234 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

 

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában

 

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

 

Sajtókapcsolat:

 

Felméri Erzsébet

CSR és PR koordinátor

MOL Románia

tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

András Imre

Ügyvezető

A Közösségért Alapítvány

m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro