A MOL Románia 350.000 lej támogatást nyújt fiatal sportolóknak és művészeknek a Tehetségtámogató program keretében

  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a MOL Tehetségtámogató programot
  • A támogatások összértéke az idei kiírásban 350.000 lej
  • Az elmúlt tizenegy évben a MOL Románia több mint 2.870.000 lejjel támogatott 1.846 fiatal sportolót és művészt

 

Csíkszereda, 2017. május 17. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkettedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek számára. Az országos program támogatási kerete 350.000 lej, amelyet a MOL Románia biztosít. A pályázatok benyújtásának határideje 2017. június 17. A részletes tájékoztató, a szükséges dokumentumok és formanyomtatványok a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában.


Az elmúlt tizenegy év során a MOL Románia 1.261 alkalommal támogatott 1.846 fiatal sportolót és művészt, egyeseket közülük több alkalommal is. Az eddigi támogatás összértéke több mint 2.870.000 lej.

 

„12 éve folyamatosan segítjük azokat a fiatal sportolókat és művészeket, akik európai és világszintű versenyeken, fesztiválokon, olimpián képviselik az országot. Kiváló eredményeket elért fiatalokat támogatunk, ezáltal is kifejezve a tehetségük és munkájuk iránti elismerésünket.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 

A meghirdetésen részt vevő korábbi kedvezményezett fiatalok beszéltek a támogatás fontosságáról, annak meghatározó szerepéről a pályafutásukban. Imre Emil, a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (FOTE) egyetlen hazai aranyérmese és a két ezüstérem közül az egyik birtokosa elmondta: „A támogatás segítségével sikerült olyan felszerelést és eszközöket vásárolnom, amelyekről korábban csak álmodtam, de amelyek szükségesek a felkészüléshez.”

 

A 2017-es kiírás támogatási alapja 350.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

 

„A pályázat összeállítása viszonylag egyszerű. Az utóbbi két év versenyeredményeinek, valamint a jövőbeni tervek bemutatásán kívül fontos a költségvetési tervezet pontos megszerkesztése. A költségtételek és a kitűzött célok körültekintő összehangolása segíti a fiatalokat életük egyéb területeinek megtervezésében is.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A 2016-os, 11-ik kiírás kedvezményezettjei közül több úszó tartja az országos rekordot a saját versenyszámában: Ștefan Cozma, Ana Dascăl, Robert Glință, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Pațurcă, Andrei Rusen, Simona Savastița.

 

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret 160.000 lej a sport kategóriában, 120.000 lej a művészetiben, 70.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. június 17. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.rohonlapokon találhatók.

 

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

 


A MOL Csoportról


A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 29.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több, mint 1.700 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL több mint 200 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi.

 


A Közösségért Alapítványról


A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 


Sajtókapcsolat:

 

Felméri Erzsébet
CSR és kommunikációs koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro