A MOL Románia 350.000 lej támogatást nyújt fiatal sportolóknak és művészeknek a 11. alkalommal meghirdetett Tehetségtámogató program keretében

• A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot
  • Az idei támogatás összértéke 350.000 lej
  • Az elmúlt tíz évben a MOL Románia több mint 2.500.000 lejjel támogatott 1.664 fiatal sportolót és művészt

Jászvásár, 2016. május 18. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. Az országos program támogatási kerete 350.000 lej, melyre kiváló eredményeket elért fiatal művészek és sportolók pályázhatnak.

A program meghirdetésének fő eseménye a korábbi években támogatott fiatal képzőművészek közös kiállítása volt, amelyre Jászvásárból, Marosvásárhelyről, Bákóból, az argeși Corbeni-ből és Bukarestből érkeztek alkotások.

A program keretében egyénileg és csoportosan is lehet pályázni a sport és művészeti kategóriában egyaránt. Az elmúlt tíz év során a MOL 1.090 alkalommal támogatott 1.664 fiatal sportolót és művészt, több mint 2.500.000 lej értékben, egyeseket közülük több alkalommal is.

A tavalyi kiírás nyertesei közül jelentős eredményeket ért el Tătăran Amalia párbajtőrvívó, Miklós Andrea atléta, Glință Robert úszó, Ciobanu Mălina hegedűművész, Ciontu Ada és Alexandru David képzőművész, Popescu Dor Geta hegymászó.

„A fiatal sportolók és művészek élnek a tíz éve folyamatosan létező támogatási lehetőséggel, számolnak vele a költségvetésük összeállításában. A legtöbb támogatási kérelem jól indokolt, megalapozott, az igényelt összegek pedig a szükségleteknek megfelelően, a lehetséges legtöbb 10.000 lejtől az eddigi legkevesebb 170 lejig terjednek” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A MOL Tehetségtámogató ifjú képzőművészeinek első közös kiállításán részt vett Alexandru David (Jászvásár), Călinescu Sorina és Călinescu Ștefania (Corbeni, Argeș), Ciontu Ada (Bukarest), Csibi Melinda és Szitai Eszter (Marosvásárhely), Melinte Ștefana Georgiana és Melinte Cristian George (Roșcani, Iași), Onea Vanessa (Bákó), valamint Bandi András fotóművész (Marosvásárhely).

A tavalyi kiírás kedvezményezettjei közül idén egyéves megbízással ismét kinevezték a tehetség tíz „nagykövetét”, akik jószolgálati tevékenységet vállaltak a program hírének közvetítésében. A MOL Tehetségtámogató „diplomáciai testületét” Imre Emil irányítja, a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyetlen romániai aranyérmese.

A tehetség követei: Alexandru David, rajz és festészet; Cadăr Benedicta, pánsíp; Gafița Andrei, távgyaloglás; Ivancia Mădălina, hegedű; Lupu Andreea, kardvívás; Orheanu Ștefan, ír tánc; Szitai Eszter, festészet, tűzzománc; Tătăran Amalia, párbajtőr; Verdeș Andreea, ritmikus gimnasztika.

A program keretében 350.000 lej összértékű támogatásra, eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére pályázhatnak 8-18 éves fiatalok, illetve 18 év fölöttiek.

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret 160.000 lej a sport kategóriában, 120.000 lej a művészetiben, 70.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. június 18. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A MOL Csoportról és a MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 29.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több, mint 1.700 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL 156 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi. A MOL belépett a földgázpiacra is, a MOL Energy Trade révén. A MOL Csoport koncessziós szerződést kötött az Országos Ásványkincs Hatósággal 3 kutatási blokkra Románia nyugati részén.

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

CSR & Közösségi média koordinátor
tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro