A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 563.000 lejjel támogatja 581 fiatal sportoló és művész teljesítményét

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 563.000 lejjel támogatja 581 fiatal sportoló és művész teljesítményét

 

  • Az idei kiírásban 581 fiatal sportoló és művész részesült összesen 563.000 lej támogatásban
  • A program tizenhat kiírása során, 2006-2021 között, 3.062 tehetséges fiatal nyert több mint egymillió euró, azaz 5.467.000 lej összértékű támogatást

 

Kolozsvár, 2021. szeptember 14. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 16. pályázati kiírásának eredményeit. Az idei kiírás során 186 művészeti és sport pályázatban 581 fiatal részesült 563.000 lej támogatásban. 2006 óta, az elmúlt tizenhat év során, több mint 3.062 tehetséges fiatal részesült összesen 5.467.000 lej értékű finanszírozásban.

 

A 2020-as tokiói olimpián Romániát hat olyan sportoló képviselte, aki a MOL Tehetségtámogató korábbi kiírásainak kedvezményezettje volt. Szőcs Bernadette – asztalitenisz, Incze Kriszta – birkózás, Robert Glință, Daniel Martin és David Popovici – úszás, Miklós Andrea – atlétika. David Popovici 4. helyezést ért el 200 m, valamint 7. helyet 100 m szabadúszásban, Szőcs Bernadette 5. helyet szerzett vegyespárosban és csapatversenyben, Incze Kriszta és Robert Glință 8. helyen végzett birkózásban, illetve 100 m hátúszásban.

 

„Büszkeséggel tölt el, hogy a tehetséges fiatalokat felkaroló Tehetségtámogató programunknak immár tizenhat kiírására került sor. A programban támogatott fiatal tehetségek az olimpiai játékokon és más rangos országos és nemzetközi versenyeken értek el jelentős eredményeket. A MOL Románia csapata számára megtiszteltetés, hogy pályafutásuk elejétől mellettük lehettünk. A támogatottak közül néhányan már nemzetközi élvonalba kerültek, ez számunkra a program fontosságát, a kiválasztási folyamat hatékonyságát igazolja és a folytatásra ösztönöz.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 

Az idei kiírásra 409 pályázat érkezett, melyben 1.114 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást több mint 2.667.000 lej értékben. Az 563.000 lejes támogatási alapból a két szakmai zsűri javaslata alapján 186 pályázat részesült, és így 581 fiatal kapott finanszírozást. A sportzsűri 99 pályázatot javasolt összesen 223.000 lej támogatásra, a művészetben pedig 53 pályázat nyert 200.000 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban a 140.000 lejes támogatási alapból 34 pályázat részesült.

 

„A Tehetségtámogató program 16 éves fennállásának örömét beárnyékolta Ivan Patzaichin távozása. Hét éven át volt a MOL Tehetségtámogató zsűrijében – számunkra megtisztelő ismeretség és együttlét. Köszönjük, hogy velünk tartott, köszönjük a fiatal tehetségek érdekében végzett szakértői munkáját. Ivan Patzaichin számunkra egy példakép, gondolatainkban ezután is velünk marad.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A részleges vagy teljes támogatásban részesülő pályázók névsora megtalálható a http://www.kozossegert.ro/ és a https://molromania.ro/ honlapokon.

 

***

 

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.

A 16. kiírás támogatási kerete 223.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

 

A program tizenhat kiírása során, 2006-2021 között, 3.062 tehetséges fiatal nyert – közülük egyesek több évben is – 5.467.000 lej feletti összértékű támogatást 2.409 pályázat révén.

 

A művészeti zsűri:

Márkos Albert, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere – a zsűri elnöke, Miriam Cuibus, színművész, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa, Timotei Nădășan, grafikus, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója, Nelida Nedelcuț, egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora, Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára.

 

A sportzsűri:

Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának igazgatója – a zsűri elnöke, Ion Bădescu, a Temesvári 1. számú Iskolás Sport Klub edzője, 2020-as Mentor díjazott, Laura Cârlescu Badea, olimpiai- és világbajnok vívó, Narcisa Lecușanu, a Nemzetközi Kézilabdaszövetség ügyvezetőségi tagja, Marian Ursescu, sportújságíró, a Gazeta Sporturilor munkatársa.

 

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, amelyből 243 Romániában működik.

 

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 243 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

 

 

Sajtókapcsolat

 

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

 

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
m: +40 730 230 861| @: efelmeri@molromania.ro