A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a Mentor Díj tizedik kiírását

• A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány évente tíz kiváló edzőt és tanárt díjaz
  • Az elismerésben részesülő tíz tanárt és edzőt a 2018-as kiírásra beérkezett 234 jelölésből választották ki
  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány ugyanekkor meghirdette a Mentor Díj idei kiírását; a jelölések beküldésének határideje 2019. december 31.

Bukarest, 2019. április 23. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a kilencedik alkalommal megszervezett Mentor Gálán. A bukaresti Odeon színházban megrendezett ünnepségen meghirdették a tizedik, jubileumi programkiírást is, amelyre 2019. december 31-ig lehet beküldeni az online jelöléseket.

A gálaest díszmeghívottja, Ion Caramtiru színművész, a Bukaresti Nemzeti Színház igazgatója, a mentor tanítványai életében betöltött szerepéről beszélt.

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

„A MOL Románia 2010 óta minden évben tíz rendkívüli tanárt és edzőt díjaz. A jelképes kitüntetés azoknak a tanítómestereknek az áldozatkész és kitartó munkáját hivatott elismerni, akik tehetséges fiatalok generációit kísérték az önmegvalósítás útján. Bár a kimagasló oktatók munkája felbecsülhetetlen, a Mentor Gála alkalmával szeretnénk megköszönni a mentoroknak, hogy életüket a tanítás és nevelés szolgálatába állították. A tehetséggondozás, az elme és a jellem csiszolása talán az egyik legfelelősségteljesebb munka és az egyik legnagyobb kihívás” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2018. április-december között beérkezett 234 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a következő években is meg lehet ismételni.

„Április 24-ével kezdődően nyolc hónapon át várjuk szeretettel a jelöléseket a Mentor díj 2019-es, jublieumi kiírására. A Közösségért Alapítvány munkatársai és Kuratóriuma a díjazottak kiválasztásakor első sorban a jelölésekben közölt információkra támaszkodik, ezért az itt közölt információk tartalmi és formai szempontból egyaránt döntő fontosságúak. Idéntől a jelöléseket online kell beküldeni, A Közösségért Alapítvány honlapján található jelölési felületen” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2018. év díjazottjai:

Balázs Bécsi Attila, a Téka Alapítvány elnöke, tanár, Szamosújvár, Kolozs
Ciubotariu Éva, kémiatanár, Nagyvárad
Nicoleta Cocea, balettoktató, Bukarest
Sandu Mirel Golcea, fizikatanár, Temesvár
Stelian Hașoti, asztalitenisz edző, Konstanca
Koczinger Éva, matematikatanár, Szatmárnémeti
Toma Mirițescu, úszóedző, Ploiești
Lenuș Teodora Moraru, színjátszócsoport oktató, Botoșani
Magdalena Ursu, hegedűtanár, Bukarest
Marlena Zagoni, evezőedző, Olteni, Dâmbovița

A díjazottakról készült rövidfilmek ITT érhetők el.

A díjátadó ünnepségen a szervezők – A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia – meghirdették a Mentor Díj tizedik kiírását. A jelöléseket online, év végéig lehet benyújtani, a kiírásban található útmutató szerint. További részletek a www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro honlapokon.

A MOL - csoportról
A MOL - csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL - csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 219 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro