A MOL Románia hetedik alkalommal díjazza a tehetség gondozóit

  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány hetedik alkalommal adta át a tehetség gondozásáért járó Mentor Díjakat a bukaresti Odeon színházban tegnap este megrendezett gálán, melynek díszvendége Alexandru Tomescu hegedűművész volt
  • Az elismerésben részesülő tíz tanárt és edzőt a 2016-os kiírásra beérkezett 250 jelölésből választották ki
  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány ugyanekkor meghirdette a Mentor Díj nyolcadik kiírását. A jelölések beküldésének határideje 2017. december 31.

 
Bukarest, 2017. május 3. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a hetedik alkalommal megszervezett Mentor Gálán. A bukaresti Odeon színházban megrendezett ünnepségen meghirdették a nyolcadik programkiírást is, amelyre év végéig lehet beküldeni a jelöléseket.

 

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor Trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.


„A MOL Románia immár hetedik éve osztja ki a kiváló oktatóknak járó Mentor Díjakat. Olyan, kiváló tanárok és edzők részesülnek ebben az elismerésben, akik nemcsak sikeres karrierre, hanem az életre is készítettek fel teljes generációkat. Ezen díjakkal szeretnénk kifejezni a rendkívüli mentorok iránti elismerésünket, valamint köszönetünket mindazért, amit a megannyi generációért tettek és tesznek” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.


A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány kuratóriuma választotta ki a 2016. április-december között beérkezett 250 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a jövőben is meg lehet ismételni.


„Az évente beérkező nagyszámú jelölés azt mutatja, hogy sokan vannak, akik szeretnék kifejezni hálájukat azon oktatók iránt, akik fontos szerepet töltöttek be tanítványaik életében. Csodálatos és egyben megható, hogy annyi volt tanítvány emlékszik azokra, akik felfedezték és kimunkálták tehetségüket és úgy érzik, mindezért nyilvános köszönet jár nekik. Május harmadikától kezdődően nyolc hónapon át fogadjuk a 2017-es kiírásra beküldött jelöléseket, melyben olyan tanárokat, edzőket javasolnak díjazásra, akik fiatal tehetségeket fedeztek fel, és támogatták őket pályafutásuk kezdetén” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.


Simona Pop párbajtőrös, olimpiai aranyérmes, így nyilatkozott jelölésében a mentorának tanítványai életében betöltött szerepéről: „19 éves versenysportolói karrieremet az edzőm irántam tanúsított bizalma alapozta meg; ő volt az egyetlen edzőm, akivel 13 éven át folyamatosan dolgoztam”. Amalia Tătăran párbajtőrös szerint, aki a 2017-es Európa Bajnokságon ezüst érmet szerzett „A mentorok azok, akik többet látnak benned, mint te magadban, és úgy döntenek, hogy addig dolgoznak veled, ameddig te is felfedezed azt a részedet, amelyről addig nem tudtál”.


A 2016. év díjazottjai:


Nicolae Antonescu, hegedűtanár, Bukarest
Petre Arnăutu, asztalitenisz edző, Slatina
Bogács Nóra Ágnes, magyar nyelv- és irodalomtanár, Csíkszereda
Csiszár Ferenc, vívóedző, Szatmárnémeti
Elvira Groza, filozófiatanár, Nagyvárad
Pető Mária, fizikatanár, Sepsiszentgyörgy
Constantin Radu, ritmikus sportgimnasztika edző, Jászvásár
Elena Valeria Teoteoi, kémiatanár, Zsilvásárhely
George Florian Zamfir, zenetanár, Craiova
Mihaela Eleonora Zamfirescu, zongoratanár, Bukarest


A díjazottakról készült rövidfilmek az ITT érhetők el.


A díjátadó ünnepségen a szervezők – A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia – meghirdették a Mentor Díj nyolcadik kiírását. A korábbi évekhez hasonlóan, a jelöléseket év végéig lehet benyújtani, a kiírásban található útmutató szerint. További részletek a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapokon.

 

 

A MOL Csoportról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 29.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több, mint 1.700 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL 156 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi. A MOL belépett a földgázpiacra is, a MOL Energy Trade révén. A MOL Csoport koncessziós szerződést kötött az Országos Ásványkincs Hatósággal 3 kutatási blokkra Románia nyugati részén.

 


A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

 

Felméri Erzsébet
CSR koordinátor
MOL Románia 
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 


András Imre 
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @:  office@pentrucomunitate.ro