A MOL Románia idén is tíz kiváló tanárt és edzőt díjaz

  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány nyolcadik alkalommal adta át a tehetség gondozásáért járó Mentor Díjakat a bukaresti Odeon Színházban megszervezett gálán
  • Az elismerésben részesülő tíz tanárt és edzőt a 2017-es kiírásra beérkezett 216 jelölésből választották ki
  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány az esemény keretében meghirdette a Mentor Díj idei kiírását; a jelölések beküldésének határideje 2018. december 31.

 

Bukarest, 2018. május 8. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a nyolcadik alkalommal megszervezett Mentor Gálán. A bukaresti Odeon Színházban megrendezett ünnepségen meghirdették a kilencedik programkiírást is, amelyre ez év végéig lehet beküldeni a jelöléseket.

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor Trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

„A MOL Románia immár nyolc éve részesíti elismerésben a kiváló tanárokat és edzőket. A Mentor Díjjal a rendkívüli oktatókat és nevelőket jutalmazzuk, ezáltal ismerve el munkájuk kiemelkedő fontosságát. A Mentor Díjjal bárki számára lehetőség nyílik megköszönni oktatója vagy edzője odaadó, fáradhatatlan munkáját, akiknek jelenléte nem csak a tanítványok sikeres szakmai pályafutásában volt meghatározó, hanem gyakran a mindennapi életben is” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A gálaest díszmeghívottja Loredana Dinu olimpiai bajnok volt, aki a jelenlevőknek a mentorok fontosságáról beszélt: felelevenítette saját edzője, a 2011-es Mentor díjazott, Dumitru Popescu vívóedző kulcsfontosságú szerepét élete és sportolói pályafutása alakulásában.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2017. április-december között beérkezett 216 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a jövőben is meg lehet ismételni.

„Május 9-től kezdődően közel nyolc hónapon át folyamatosan lehet jelölni olyan tanárokat és edzőket, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel és segítették őket szakmai pályafutásuk elején. Az elmúlt nyolc év tapasztalata azt mutatja, hogy az időben összeállított jelölések részletesen bemutatják a mentornak a tanítványaik életében betöltött fontos szerepét. Mivel a határidő előtti utolsó napokban beküldött jelölések gyakran a díjak és kitüntetések felsorolására korlátozódnak, arra bíztatjuk a jelölőket, hogy szánjanak elegendő időt a jelölések összeállítására, hogy megfelelőképpen részletezhessék a mentor szerepét a fiatal életének és pályafutásának alakulásában” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A 2017. évi díjazottak

Balázs József, rajztanár, Gyergyóalfalu
Daniel Bănățeanu, evezőedző, Călărași
Lenuța Basoc, fizikatanár, Ónfalva, Bákó
Cătălin Becheru, úszóedző, Bukarest
Alin Larion, atlétika edző, Konstanca
Doina Ona, zongoratanár, Déva
Olivia Papa, hegedűtanár, Bukarest
Dan Podeanu, vívóedző, Krajova
Sebestyén Julianna, matematikatanár, Marosvásárhely
Veres László, cselgáncs edző, Kézdivásárhely

 

A díjazottakról készült rövidfilmek itt érhetők el.

 

A díjátadó ünnepségen a szervezők – A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia – meghirdették a Mentor Díj kilencedik kiírását. A korábbi évekhez hasonlóan, a jelöléseket év végéig lehet benyújtani, a kiírásban található útmutató szerint. További részletek a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapokon.


A MOL Csoportról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport több mint 30 országban fejti ki tevékenységét, világszinten több mint 25.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül körülbelül 2.000 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában, ebből 214 Romániában található.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

András Imre
ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro