A MOL Románia megemelt támogatási alappal hirdeti meg a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló Tehetségtámogató programot

  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Tehetségtámogató programot
  • A támogatások összértéke idén 560.000 lej, a korábbi kiíráshoz képest 210.000 lejjel emelték
  • Az elmúlt tizenkét évben a MOL Románia több mint 3.220.000 lejjel támogatott 1.953 fiatal sportolót és művészt

Szatmárnémeti, 2018. május 18. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tegnap este tizenharmadik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek számára. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

A pályázatok benyújtásának határideje 2018. június 16. A program részletei a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázati kérelemnek tartalmaznia kell a 2017-2018 folyamán elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, valamint egy költségvetési tervezetet.

Az elmúlt tizenkét év során a MOL Románia 1.442 alkalommal támogatott 1.953 fiatal sportolót és művészt, egyeseket többször is. Az eddigi támogatás összértéke több mint 3.220.000 lej.

„A tehetség, a munka és a kiváló teljesítmény olyan értékek, amelyek szorosan kötődnek azoknak a közösségeknek a jövőjéhez, amelyekben tevékenykedünk. A fiatal művészek és sportolók kitartó támogatásával hangsúlyozni kívánjuk az általuk képviselt értékek fontosságát, valamint azt, hogy érdemes ápolni a tehetségeket és különböző országos, európai, világszintű vagy olimpiai versenyeken felhívni rájuk a figyelmet” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei meghirdetésre a szatmárnémeti Csipler Sándor vívóteremben került sor. A rendezvényen részt vett Mácska Ádám, Ianos Oroian, Ionuț Gurza és Szilágyi Balázs vívó, Izabela Voropciuc fiatal zongoraművész, valamint Csiszár Ferenc mentor. „A támogatás lehetővé tette a felkészülésemhez nélkülözhetetlen minőségi hangszer megvásárlását” – nyilatkozta az ifjú zongorista.

A 2018-as kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„A mai tehetséges fiatalok lesznek a holnap értékes és tiszteletreméltó személyiségei. Örömteli számunkra a velük való együttműködés ebben a lenyűgöző átalakulási folyamatban. A sikerhez vezető úton a fiatal művészeknek és sportolóknak szükségük van útbaigazításra, érzelmi támaszra, de anyagi támogatásra is. Értékeljük a MOL Románia elkötelezettségét a helyi közösségek aktív és hosszú távú támogatása iránt, hiszen a tehetségek felkarolása egy befektetés a közös jövőnkbe” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2017-es, 12-ik kiírás kedvezményezettjei közül három sportoló részt vett a 2018-as téli olimpiai játékokon: Phjoncshangban Lőrincz Tímea sífutó, valamint Ștefan Mușei és Andrei Turea szánkós állt rajthoz. Andreea Dragoman asztaliteniszező részt vesz a Buenos Airesben sorra kerülő, 2018-as ifjúsági olimpián. A brassói származású Andrei Păștin kardvívó Veronában, 2018. áprilisában megszerezte Románia első világbajnoki aranyérmét, egyéniben, kadét korcsoportban. A krajovai Cristina Tomescu ifjú zongorista immár harmadik éve ér el első helyezést a zenei tantárgyverseny országos szakaszán, Cadmiel Boțac pedig megnyerte az Adilia Alivea és a Piano Campus rangos franciaországi zongoraversenyeket. Az Osonó Színházműhely 30 díjat nyert országos és nemzetközi fellépéseken és versenyeken, a sepsiszentgyörgyi csapat Hamburgtól Bangkokig számos városban állt színpadra.

 

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. június 16. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

 

A MOL Csoportról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 29.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több, mint 1.700 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL 214 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi. A MOL belépett a földgázpiacra is, a MOL Energy Trade révén. A MOL Csoport koncessziós szerződést kötött az Országos Ásványkincs Hatósággal 3 kutatási blokkra Románia nyugati részén.


A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.


Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR&PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

András Imre
ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro