A MOL Románia negyedik alkalommal hirdeti meg a Jogosítvány a jövőhöz programot hátrányos helyzetű fiatalok részére

  • A Jogosítvány a jövőhöz társadalmi felelősségvállalási program negyedik kiírásához érkezett;
  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány megtéríti a hajtási engedély megszerzésének költségeit nehéz anyagi helyzetű fiataloknak;
  • A pályázatok benyújtásának határideje 2019. január 25.; a program támogatási alapja 75.000 lej.

2018. november 27., Kolozsvár – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány negyedik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz társadalmi felelősségvállalási programot, nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok számára, a jogosítvány megszerzésével járó költségek (sofőriskola és járulékos költségek) fedezésére. 2019. január 25-ig pályázhatnak olyan hátrányos helyzetű fiatalok, akiknek munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programban 17-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktor, trolibusz és villamos hajtási engedélyt is.

„A program eddigi három kiírása során szerzett tapasztalat azt mutatja, hogy odafigyeléssel és együttérzéssel kell közeledni a hátrányos körülmények között nevelkedő fiatalokhoz, akiknek a hajtási engedéllyel egy hasznos eszközt kívánunk biztosítani a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez. Szeretnénk hatékony segítséget nyújtani, amely kézzelfogható eredményekkel jár, és minden alkalommal azt reméljük, hogy a támogatott fiataloknak sikerül megszerezni a hajtási engedélyt, és az valóban hasznosnak bizonyul számukra.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A negyedik kiírás meghirdetésére Kolozsváron, a AKSZA Utcagyerek Missziós Házban került sor. A rendezvényen részt vett hét fiatal, aki a korábbi kiírások keretében már megszerezte a hajtási jogosítványt vagy még tanulmányait folytatja.

„A program támogatásával megszerzett hajtási engedély nagy hasznomra válik, mivel egy autószerelő műhelyben dolgozom, ahol a jogosítvány nélkülözhetetlen” – nyilatkozta a nagykárolyi Papp Norbert, a 2017-es kiírás egyik kedvezményezettje.

A program három kiírásában eddig 48 fiatalnak sikerült megszerezni a jogosítványt: 41 személy B kategóriás, 6 személy C kategóriás, 1 személy pedig B kategóriás – fogyatékkal élők számára adaptált gépkocsira tette le sikeresen a vizsgát. További 41 kedvezményezett a tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

„A program iránt érdeklődő fiatalokat arra biztatjuk, hogy a pályázat összeállítását kezdjék el idejében, ne hagyják az utolsó pillanatra a szükséges dokumentumok beszerzését. Egész évben felvilágosítással szolgálunk, bizalommal fordulhatnak hozzánk. Fontos, hogy a pályázók megszerezzék egy mentor, egy felnőtt pártfogó segítségét, aki támogatja őket a sofőriskolai képzés, illetve a vizsga időszakában. Javasoljuk, hogy a motivációs levélben fogalmazzanak világosan és részletezzék a hajtási engedély megszerzésének szükségességét és hasznosságát.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon található. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. január 25.

 

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. A program anyagi támogatást biztosít 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez, akik számára a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programot hároméves fennállása alatt két országos versenyen díjazták: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

A negyedik meghirdetésre 2018. november 27-én került sor, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2019. január 25. A támogatások összértéke 75.000 lej.

 

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

 

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

 

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

Sajtókapcsolat

 

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro