A MOL Románia nyolcadik alkalommal hirdeti meg Gyermekgyógyító Programját

  • A MOL Románia 300.000 lej támogatást nyújt fogyatékkal élő gyermekeknek szóló művészet- és élményterápiás foglalkozásokhoz
  • A pályázatok benyújtásának határideje 2016. október 30.
  • A MOL Románia hét év alatt több mint 2 millió lejjel segített 9000-nél több, fogyatékkal élő gyermeket


TEMESVÁR, 2016. szeptember 29. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány nyolcadik alkalommal hirdette meg a MOL Gyermekgyógyító Programot, mely olyan civil szervezeteknek nyújt támogatást, amelyek fogyatékkal élő gyermekek számára szerveznek élmény- vagy művészetterápiás foglalkozásokat. A 300.000 lej összértékű támogatásra 2016. október 30-ig lehet pályázni.

 

A 2016-os MOL Gyermekgyógyító program meghirdetésére a temesvári Victor Babeș Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetem dísztermében került sor. A rendezvény keretében az előző évben nyertes 17 egyesület bemutatta a megvalósított pályázatok eredményeit.


„Megtisztelő és örömteli számunkra azon civil szervezetekkel együttműködni, amelyek az utóbbi hét év során partnereink voltak. Ezek az egyesületek kiváló szakembereket és terapeutákat vonnak be a MOL Gyermekgyógyító Programban részt vevő bátor gyermekek terápiás foglalkozásaiba. A civil szervezetek elhivatottsága és a gyermekekhez való nagylelkű hozzáállása is mutatják, hogy hét évvel ezelőtt megfelelő döntés volt ezen ügy mellé állni. Az egyes esetekben elért jelentős klinikai eredmények mellett a terápiás foglalkozások kedvező hatása gyakran nemcsak az egész családra, hanem az érintett közösségekre is kiterjed.” - nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.


A 2015-ös MOL Gyermekgyógyító Díjat a bukaresti Audiosofia Egyesület vette át a hetedik kiírás során megvalósított legsikeresebb pályázatért. Az Álarcok körtánca elnevezésű pályázat szakszerűsége mellett a zsűri értékelte az egyesület együttműködését a programban részt vevő más szervezetekkel, illetve a pályázat bemutatását az Európai Drámaterápiás Konferencián.


A MOL Gyermekgyógyító Díjjal az Audiosofia Egyesület teljes pályázati támogatást –  20.000 lejt – nyert, továbbá jogosulttá vált arra, hogy egy tagot küldjön az idei kiírás pályázatait elbíráló zsűribe.


„A bukaresti Audiosofia Egyesület pályázatát a temesvári Barátság Vitorlása Egyesület és a nagyszebeni Hallgasd az Életet Egyesület közreműködésével valósította meg, míg a nagyenyedi Hip-Tep Egyesület, a temesvári HorsEmotion Egyesület és a gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány együttműködtek a lovasterápiás tevékenységek megszervezésében. Programunk révén így járulunk hozzá a művészeti- és élményterápiával foglalkozó civil szervezetek közötti szakmai kapcsolatok ápolásához.” - nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.


A MOL Gyermekgyógyító Program keretében egy civil szervezet legtöbb 20.000 lej támogatást nyerhet előfinanszírozás formájában, amelyet 2016. december és 2017. augusztus között megvalósítandó pályázatra fordíthat. A pályázatok leadási határideje 2016. október 30. A támogatások összértéke 300.000 lej. A program előző hét kiírása során a támogatások értéke meghaladta a 2.095.000 lejt, amely a 129 nyertes pályázatban részt vevő 9.000-nél több gyermek számára jelentett segítséget.


A MOL Románia Gyermekgyógyító Programját A Közösségért Alapítvánnyal együttműködésben szervezi. A program tájékoztatója és az adatlapok letölthetők a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokról.

 


Tájékoztató a szerkesztőségek számára


A MOL Csoportról és a MOL Romániáról


A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 29.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több, mint 1.700 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL több mint 200 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi. A MOL belépett a földgázpiacra is, a MOL Energy Trade révén. A MOL Csoport koncessziós szerződést kötött az Országos Ásványkincs Hatósággal 3 kutatási blokkra Románia nyugati részén.


A Közösségért Alapítványról


A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 


Sajtókapcsolat


Felméri Erzsébet
CSR & Digitális média koordinátor
MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro


András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro