Harmadával több pályázat a MOL Gyermekgyógyító Programban

2011. október 30.

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés övezi a MOL Gyermekgyógyító Program 2011-es kiírását. A támogatási programot szervező Közösségért Alapítvány 99 pályázatot iktatott az ország 25 megyéjéből és a fővárosból. A benyújtott projektek száma alapján 33 százalékos a növekedés a 2010-es kiíráshoz képest. A legtöbb pályázat Bukarestből, valamint Kolozs, Hargita, Konstanca, Brassó, Maros, Bákó és Iasi megyéből érkezett.

A MOL Gyermekgyógyító program által olyan civil szervezetek juthatnak támogatáshoz, amelyek fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő, vagy súlyos orvosi beavatkozások után lábadozó gyermekek számára szerveznek élményterápiás vagy művészeti terápiás programokat. A 2009-es kiírás nyomán 16 szervezet részesült összesen 255 000 RON értékű támogatásban, a 2010-es kiírás nyomán 20 civil szervezet osztozott a 300 000 RON értékű támogatási kereten. A 2011-es kiírás kerete szintén 300 000 RON.

„Azt hiszem, ma már valamennyi beteg gyermekekkel foglalkozó civil szervezet naptárába bekerült a MOL Gyermekgyógyító Program, és gondolom, e program jótéteményei a gyermekek egészségi állapotán is mérhetők” - nyilatkozta Gazda Árpád, A Közösségért Alapítvány elnöke.

A pályázatok ragsorát szakértői zsűri állítja fel, melynek tagjai: Violeta Stan temesvári gyermek-neuropszichiáter, a Temesvári Orvosi Egyetem tanára (elnök), Mugur Ciumăgeanu, a Román Közösségi Pszichiátriai Egyesület alelnöke, Roxana Morun, televíziós szerkesztő, TVR – Temesvári stúdió, Katie Rizvi, a Little People egyesület és a rákot legyőző tinédzserek „Temerarii” közösségének az alapítója és Tar Gyöngyi, a Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság ügyvezető igazgatója. A támogatottak listáját A Közösségért Alapítvány kuratóriuma hagyja jóvá.

A program szervezői november 30-ig teszik közzé a nyertesek listáját a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.