MOL Tehetségtámogató 16. kiírása a rendkívül eredményes sportolók és művészek megsegítésére

MOL Tehetségtámogató 16. kiírása a rendkívül eredményes sportolók és művészek megsegítésére

  •      A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Tehetségtámogató 16. kiírását
  •      A program támogatási alapja 560.000 lej
  •      Az idei Tokiói Olimpián négy olyan sportoló vesz részt, akik pályafutásuk elején a MOL Tehetségtámogató kedvezményezettjei voltak
  •      A pályázatokat online lehet benyújtani, június 19-ig 

Kolozsvár, 2021. május 19. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenhatodik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogatót. A pályázati rendszerben szervezett program keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek nyerhetnek támogatást eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételhez. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej. A 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon négy olyan sportoló vesz részt, akik a MOL Tehetségtámogató program korábbi kiírásaiban támogatásban részesültek.

„Nagy öröm számunkra, , hogy az ország egyik legrégibb tehetségtámogató programja révén hozzájárultunk olyan fiatalok felkészítéséhez, akik ma az olimpiai válogatott tagjai. A MOL Tehetségtámogató program jól példázza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok megsegítéséért tett kitartó erőfeszítés sikerességét. Ezáltal is szeretnénk megmutatni a fiataloknak, akik azokban a közösségekben élnek, ahol vállalatunk tevékenykedik, hogy a tehetséget fáradhatatlan munkával, kitartással, következetességgel lehet kimunkálni, így alakíthatják szemléletmódjukat, akár sorsukat is.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon résztvevő Szőcs Bernadette (asztalitenisz), valamint Robert Glință, Daniel Martin és David Popovici (úszás), a MOL Tehetségtámogató kedvezményezettjei voltak a 2009-es, 2012-2018-as, a 2016-2018-as és 2020-as, illetve a 2018-as és 2020-as kiírásokban. 

A 2021-es kiírásról
A pályázatokat online lehet benyújtani 2021. június 19-ig A Közösségért Alapítvány honlapján www.kozossegert.ro. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázatnak tartalmaznia kell az eredmények bemutatását, a pályázó célkitűzéseit, a felkészítő tanár vagy edző ajánlólevelét, a pályázó aktuális igényeit, valamint a pályázat megvalósításának költségvetési tervezetét. 
Az idei kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak versenyeken való részvételi és utazási költségek fedezésére vagy eszközbeszerzésre.

„Tekintettel arra, hogy az elmúlt évben a sportolók és művészek kevés versenyen, fesztiválon vagy egyéb rendezvényen vehettek részt, a pályázatok elbírálásában fontos szerepe lesz a felkészítő tanárok, edzők, illetve művészeti- és sportklubok vagy szövetségek ajánlóleveleinek. A pályázat egyhónapos futamideje alatt felvilágosítással szolgálunk minden érdeklődőnek. A fiataloknak azt ajánljuk, hogy kezdjék el idejében a viszonylag egyszerű pályázat összeállítását. Amennyiben a www.kozossegert.ro honlapon megtalálható kiírás és online pályázati űrlapba foglaltakon túl további tájékoztatásra van szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az eddigi 15 kiírásban 2.766 fiatal sportoló és művész nyert támogatást, több mint 4.900.000 lej értékben, 2.223 sikeres pályázattal.

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. 
A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.
A 16-ik kiírás támogatási kerete 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. június 19. Részletes tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.
A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, amelyből 243 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 243 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. 


Sajtókapcsolat

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro