Sajtóközlemény - 2009. május 25.

A bőség zavarával küzdenek a „Segíthetek? - MOL– tehetségtámogató program” szervezői. A program idei kiírására ugyanis 30 százalékkal több pályázat érkezett mint a tavalyi kiírásra. A tehetséges gyermekek és fiatalok támogatását szolgáló programra 223 pályázatot nyújtottak be a sport kategóriában és 75 pályázatot a művészeti kategóriában. „Több dolga lesz a zsűrinek, de valamennyi pályázót megnyugtathatok, a zsűrizés ugyanolyan szakszerű lesz, mint az elmúlt években” - jelentette ki Gazda Árpád, a programot szervező Közösségért Alapítvány elnöke.

„A Segíthetek? keretében a indított műészeti kategória még a bejáratás szakaszában van, épp ezért örvendek annak, hogy ez a kategória mostanra fölkeltette a tehetséges fiatalok figyelmét. Bár ez a negyedik éve, hogy kezdeményezőként és támogatóként a program részesei vagyunk, az idén is kíváncsian várjuk a zsűri döntését, és reméljük, hogy anyagi segítségünk révén sikerül majd kiváló eredményeket megvalósítaniuk a kiválasztott legjobbaknak" – hangsúlyozta Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A sportolók pályázatait a Violeta Beclea-Szekely Európa-bajnok atléta, Simona Amânar – Tabără olimpiai bajnok tornász, Mihai Covaliu olimpiai bajnok vívó, Doina Sava úszóedző és Florentin Marinescu harművészeti szövetségi elnök összetételű zsűri rangsorolja. A művészeti pályázatok sorrendjét az Erich Türk orgonaművész, Daniel Goiti zongoraművész, Timotei Nădășan grafikus, és Selyem Zsuzsa esszéíró összetételű zsűri állapítja meg. A sport kategóriában ebben az évben is a küzdősportokban sikeres fiatalok jelentkeztek a legnagyobb számban a pályázatra, a művészeti kategóriában a zene területéről érkezett a legtöbb pályázat. „Nagyon sok pályázó csatolt fényképeket, CD-ket, DVD-ket is a kért dokumentumok mellé, hogy ezekkel győzze meg a zsűrit. Látszik, hogy nagy hangsúlyt fordítottak a pályázat összeállítására, ami azt jelzi, rendkívül fontosnak érzik, hogy a program által a MOL Románia támogatásához jussanak" - nyilatkozta Gazda Árpád.

A program által a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány a tehetséges fiatal sportolóknak 40 ezer eurónak megfelelő támogatást, a művészeti ágakban jeleskedő gyermekeknek és fiataloknak pedig 20 ezer eurónak megfelelő támogatást nyújt. A támogatásra azok a 8 és 18 év közötti fiatalok pályázhattak, akik már korábban is jól szerepeltek országos vagy nemzetközi versenyeken. A nyertesek listáját a szervezők július 31-ig teszik közzé a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

Részletes információk:
Gazda Árpád