ZAGONI Marlena

1988-tól több, mint két évtizeden át a bukaresti 3-as számú Steaua Iskolai Sportklub evezőseivel dolgozott tanárként és edzőként.
marlena zagoni

2003 és 2007 között az országos junior evezősválogatott edzője, 2007-től 2012-ig pedig a női evezős olimpiai válogatott segédedzője volt.

Zagoni tanárnő 24 éves pályafutása alatt olyan sportolókat készített fel, akik bámulatos eredményekkel büszkélkedhetnek: az országos bajnokságokon elért több, mint 50 első helyezés mellett az edzőnő tanítványainak nemzedékei 17 dobogós helyezést szereztek a világbajnokságokon, valamint 23 első helyezést a balkáni bajnokságokon.

Zagoni tanárnő edzői karrierjének további ragyogó pillanatai a 2008-as pekingi olimpián elért arany- és bronzérem, valamint a 2012-es londoni olimpián megszerzett negyedik és ötödik helyezés.

Sportolói nemcsak szakmai útmutatásban részesültek, hanem személyes kérdésekben is számíthattak támogatására, akár tanulmányaik folytatásáról, akár más fontos döntések meghozásáról volt szó. Azt azonban mindenki tudja, hogy a fegyelem, igényesség és etika tekintetében nincs helye kompromisszumnak, mivel a cél a dobogó legmagasabb foka.

Megvalósításaiért Zagoni tanárnőnek az Ifjúsági és Sportminisztérium Érdemes Edző, Nemzetközi Mester, valamint A Sport Érdemes Mestere címeket ítélte oda. Románia három elnöke is kitüntette a Sportérdemrend harmadik osztályával.