KOCZINGER Éva

Koczinger Éva 1991-ben végzett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Matematika Karán, majd Krasznabélteken kezdte el tanári pályáját.
koczinger eva

Az utóbbi 28 évet a gyerekek körében töltötte. 1994 óta a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Elméleti Líceum oktatója, ahol a diákok, a szülők és a kollégák egyaránt szeretik.

Szaktudásán és pedagógiai érdemein kívül diákjai különösen kedvelik magával ragadó személyisége miatt, amivel elnyeri bizalmukat és ragaszkodásukat; nagyra becsülik végtelen türelmét és jóindulatát, amivel a diákok lépéseit kíséri a számok és képletek bonyolult birodalmában.

A diákok iránti figyelme és gondoskodása egyrészt szakmai értelemben nyilvánul meg, mivel komoly teljesítményekre tudja sarkallni őket, másrészt pedig a személyes kapcsolatokban, hiszen a tanárnő megfelelő körülményeket szeretne teremteni a fiatalok neveléséhez, hogy a közösség felelősségteljes tagjaivá válhassanak.

A magas színvonal, amihez a tanárnő oktatói-nevelői munkáját igazítja, nemcsak abban a sok díjban tükröződik, amelyeket diákjai a hazai és nemzetközi versenyekről hoztak, hanem azoknak a diákoknak a hálájában és tiszteletében is, akiknek osztályfőnöke, tanára és mentora volt, és akik érettségi után évekkel is felkeresik egy-egy baráti beszélgetésre.