GOLCEA Sandu Mirel

A tanár úr a temesvári Constantin Diaconovici Loga Főgimnázium oktatója, valamint a „Hai la Olimpiadă!” megyei kiválósági központ munkatársa.
GOLCEA Sandu Mirel

Az atom- és magfizika doktora, olyan neves nemzetközi intézmények tagja, mint az EPS (European Physical Society), a NASA és a Honeywell egyik közös programjának oktatója, az ESERO (az ESA – European Space Agency – román szervezete) „űrnagykövete”. A WFPhC (World Federation of Physics Competitions) ügyvezető bizottságának tagja, az intézmény díjakért felelős bizottságának elnöke.

A fizika terén tehetséges diákok támogatásában tanúsított elkötelezettsége külföldi munkalehetőségeket is hozott számára: egy ideig a szaúd-arábiai MOWHIBA akadémiai tanácsadója volt, jelenleg pedig a katari országos csapatot készíti fel a Nemzetközi Fizikaolimpiára.

A Golcea tanár úr által Romániában és a világ más országaiban irányított diákok és csapatok rangos elismerésekben részesültek, olyan versenyeken, mint a Nemzetközi Fizikaolimpia, az Ázsiai Fizikaolimpia, a Perzsa-öböl Fizikaolimpiája, el egészen a legfontosabb nemzetközi megmérettetésekig, mint az ICYS (International Conference of Young Scientists) vagy az IYPT (International Young Physicist Tournament).

Magas képzettsége, szerénysége, odaadása, őszintesége és lelkesedése a diákok körében mélyen tisztelt tanárrá teszik. Tanítványai mentoruktól nemcsak a modern ember számára szükséges szaktudást sajátíthatják el, hanem példát vehetnek viselkedéséről és tartásáról is. Így az ismeretek mellett útmutatást kapnak ahhoz, hogyan dolgozhatnak harmonikusan egy csapatban, hogyan léphetik át saját határaikat, és megtanulják, hogy magas célokat tűzzenek ki, amelyekért keményen meg kell dolgozniuk.

A tanár úr személyes példája révén a diákok beláthatják, hogy a siker a lelkesedés és a kitartó munka eredménye.