talente tehetségek 2019
Szervező:A Közösségért Alapítvány
Támogató:MOL Romania Petroleum Products

MOL Tehetségtámogató Program, 2019. évi, 14. kiírás

A pályázat benyújtható:
-

MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM

Pályázhatnak: 2001. január 1. és 2011. december 31. között született romániai általános és középiskolás diákok, diákcsapatok, iskolai egyletek, együttesek, amelyek sport-, illetve művészeti tevékenységüket Romániában fejtik ki.

A pályázat benyújtható: 2019. május 14. – június 15. között

A támogatás területe: sport és művészet (valamennyi ágazat)

A támogatás összértéke: 560.000 lej, amelyből 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészeti kategóriában és 140.000 lej a 18 év fölötti korcsoportban.

Figyelem! Csak a hiánytalan dossziék kerülnek a zsűri elé, nem lesz lehetőség a hiányzó dokumentumok utólagos pótlására. 

A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával meghirdeti a MOL Tehetségtámogató program 2019-es, tizennegyedik kiírását, 2001. január 1. és 2011. december 31. között született romániai diákok, diákcsapatok, iskolai sportegyletek, művészeti együttesek számára, akik/amelyek kiemelkedő teljesítményt értek el országos és nemzetközi versenyeken, és szakmai fejlődésük, pályafutásuk folytatása érdekében anyagi támogatásra van szükségük.

A támogatás módja:

Egy pályázó legtöbb 10.000 lej értékű anyagi támogatást nyerhet:

A) olyan eszközök beszerzéséhez, amelyek a pályázó sport-, illetve művészeti teljesítménye fokozásához szükségesek (nem fogadunk el tornatermek álló eszközökkel való felszerelésére szolgáló pályázatokat),
és/vagy

B) útiköltség-térítéshez annak érdekében, hogy a pályázók országos és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, koncertekre, valamint felkészítő táborokba jussanak el.

Érvénytelennek tekintjük a 10.000 lejt meghaladó támogatási igényléseket.

A 18 év fölötti korcsoportban meghívásos alapon pályázhatnak azok a fiatalok, akik a program korábbi kiírásaiban már nyertek támogatást. 

A pályázatok benyújtási módja: online, A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro) létrehozott személyes fiók segítségével.  

A pályázatnak tartalmaznia kell a következő csatolmányokat:

1. Kitöltött pályázati adatlap

2. Eszközbeszerzés esetén: a beszerezni kívánt eszközökre vonatkozó érvényes árajánlat

3. Szülő/gyám kitöltött és aláírt nyilatkozata, amellyel hozzájárul a gyermek(ek) pályázatához

4. A felkészítő tanár/edző támogató nyilatkozata (ajánlólevél)

5. A pályázó 2018-2019-ben elért eredményei (az oklevelek/diplomák másolatai, valamint a versenyek hivatalos honlapjainak az eredményhirdetései). Az oklevelek másolatait az online felsorolás sorrendjében kell csatolni.

6. A művészeti pályázatok esetében kötelező a pályázó teljesítményét rögzítő hang- vagy képfelvételt mellékelni. Az audio-vizuális anyagokat nyilvános online felületeken (pl. YouTube, SoundCloud, OneDrive, Google Photos, saját honlap vagy blog) kell a zsűri számára elérhetővé tenni 2019. augusztus. 30-ig. 

7. Opcionális – előnyt jelenthetnek: újságcikkek, sajtómegjelenések.

Érvénytelennek nyilvánítjuk azokat a pályázatokat, amelyek nem tartalmazzák a kötelező csatolmányokat.

Megjegyzések

1. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.

2. Csoportosan lehet pályázni a csapatsportok esetében (pl. futball, kosárlabda, kézilabda, stb.) vagy csoportosan művelt művészeti ágak esetében (pl. zenekarok, kórus, színjátszócsoportok). Csoportok vagy csapatok pályázatai esetében a csoport vagy csapat eredményei elfogadottak. A karaté (és egyéb harcművészetek) vagy az atlétika egyéni sportnak számít, és egyénileg lehet pályázni (bár ezekben a sportágakban létezik csapatverseny is, a sportot egyénileg űzik). Sporttánc esetében, tekintettel arra, hogy párban művelik, párban lehet pályázni, és a párban megszerzett okleveleket kell csatolni a pályázathoz (az űrlap csoportokra vonatkozó részét kell kitölteni).

Fontos

Az online pályázat benyújtásának határideje: 2019. június 15., 24:00 óra. 

A hiánytalan pályázatokat a sportélet és a művészeti élet jeles személyiségeiből alkotott zsűri bírálja el, a finanszírozási javaslattétel az eddig elért eredmények, egyes esetekben a pályázók szociális rászorultsága alapján történik. A nyertesek listáját A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma hagyja jóvá. Az Alapítvány a nyerteseket e-mailen vagy postán elküldött levélben értesíti az elért eredményről, majd támogatási szerződést köt velük. A nyertesek azt követően juthatnak a támogatáshoz, hogy aláírták és visszaküldték a szerződést a kért csatolmányokkal.

A támogatás összegét az Alapítvány a támogatási szerződésben feltüntetett bankszámlára utalja. Valamennyi nyertes pályázó köteles elszámolni a támogatási összeggel, az elszámolásra vonatkozó részleteket a támogatási szerződés rögzíti.

A pályázat eredményeit a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapon tesszük közzé 2019. augusztus 15-ig, a nyerteseket augusztus 30-ig értesítjük írásban.

Szóbeli kérdéseikre a 0752-018760 vagy a 0755-045699 telefonszámokon válaszolunk munkanapokon 10-17 óra között, írásbeli kérdéseiket a tehetsegek@kozossegert.ro e-mail címen várjuk.

Tekintettel a zsűri azon tagjaira, akik nem értenek magyarul, a jelentkezéshez szükséges típusnyomtatványokat csak román nyelven bocsátjuk a pályázók rendelkezésére, és kérjük, hogy román nyelven töltsék ki. A programmal kapcsolatos bármilyen kérdésekre azonban magyar nyelven is válaszolunk a fent említett elérhetőségeken.

A személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályzatunk alább, valamint az online pályázati űrlapon is elérhető (lásd Informare și consimțământ prelucrare date personale, Informare și acord prelucrare date personale).

 

talente tehetségek 2019

Művészeti zsűri

Márkos Albert
Márkos Albert

Hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere - elnök.

 Miriam Cuibus
Miriam Cuibus

Színművésznő, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa.

Timotei Nădășan
Timotei Nădășan

Grafikusművész, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója.

Nelida Nedelcuț
Nelida Nedelcuț

Egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora.

Erich Türk
Erich Türk

Orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára.

Sportzsűri

Violeta Szekely
Violeta Beclea-Szekely

Európabajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a sportok doktora, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának az igazgatója - a zsűri elnöke.

Laura Badea
Laura Cârlescu Badea

Olimpiai és világbajnok vívó.

Octavian Amzulescu
Octavian Amzulescu

A WFK Romániai Karate Szövetség elnöke.

Nicolae Viorel Ciobanu
Nicolae Viorel Ciobanu

Nicolae Viorel Ciobanu este antrenor de înot la CS Dacia Mioveni 2012 și CSM Pitești.