Talente 2022
Szervező:A Közösségért Alapítvány
Támogató:MOL Romania Petroleum Products

MOL tehetségtámogató program 2023. évi, 18-ik kiírás

A pályázat benyújtható:
-

MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM

Pályázhatnak: 2005. január 1. és 2015. december 31. között született romániai általános és középiskolás diákok, diákcsapatok, iskolai egyletek, együttesek, amelyek sport-, illetve művészeti tevékenységüket Romániában fejtik ki.

A pályázat benyújtható: 2023. május 15. – június 15. között

 

A támogatás területe: sport és művészet (valamennyi ágazat)

A támogatás összértéke: 560.000 lej, amelyből 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészeti kategóriában és 140.000 lej a 18 év fölötti korcsoportban.

Csak a hiánytalan dossziék kerülnek a zsűri elé, nem lesz lehetőség a hiányzó dokumentumok utólagos pótlására.

 

A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával meghirdeti a MOL Tehetségtámogató program 2023-es, tizennyolcadik kiírását, 2005. január 1. és 2015. december 31. között született romániai diákok, diákcsapatok, iskolai sportegyletek, művészeti együttesek számára, akik/amelyek kiemelkedő teljesítményt értek el országos és nemzetközi versenyeken, és szakmai fejlődésük, pályafutásuk folytatása érdekében anyagi támogatásra van szükségük.

A támogatás módja:

Egy pályázó legtöbb 10.000 lej értékű anyagi támogatást nyerhet:

 A) olyan eszközök beszerzéséhez, amelyek a pályázó sport-, illetve művészeti teljesítménye fokozásához szükségesek (nem fogadunk el tornatermek álló eszközökkel való felszerelésére szolgáló pályázatokat),
és/vagy

 B) útiköltség-térítéshez annak érdekében, hogy a pályázók országos és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, koncertekre, valamint felkészítő táborokba jussanak el.

A 18 év fölötti korcsoportban meghívásos alapon pályázhatnak olyan sportban és művészetben jeleskedő fiatalok, akik a program korábbi kiírásaiban már nyertek támogatást, és idő közben már betöltötték 18-ik életévüket.

A pályázatok benyújtási módja: online, A Közösségért Alapítvány honlapján www.kozossegert.ro létrehozott személyes fiók által.  

A pályázatnak tartalmaznia kell a következő csatolmányokat:

  1. Kitöltött online pályázati adatlap
  2. Eszközbeszerzés esetén: a beszerezni kívánt eszközökre vonatkozó érvényes árajánlat
  3. A felkészítő tanár/edző támogató nyilatkozata (ajánlólevél)
  4. A pályázó 2022-2023-ban elért eredményei (az online adatlapon kitölteni). Az elért eredményeket az oklevelek másolataival vagy a versenyek hivatalos honlapjainak eredményhirdetésével kell igazolni. Az oklevelek másolatait az online felsorolás sorrendjében kell csatolni.
  5. A művészeti pályázatok esetében: online művészeti portfolió, amelyben megtekinthetők a pályázó teljesítményét rögzítő hang- vagy képfelvételek. Az audio-vizuális anyagokat nyilvános online felületeken (pl. YouTube, SoundCloud, OneDrive, Google Photos, saját honlap vagy blog) kell a zsűri számára elérhetővé tenni 2023. augusztus. 30-ig.
  6. Opcionális – előnyt jelenthetnek: újságcikkek, sajtómegjelenések.

Érvénytelennek nyilvánítjuk azokat a pályázatokat, amelyek nem tartalmazzák a kötelező csatolmányokat.


Megjegyzések:

  1. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.
  2. Csoportosan lehet pályázni a csapatsportok esetében (pl. futball, kosárlabda, kézilabda, stb.) vagy csoportosan művelt művészeti ágak esetében (pl. zenekarok, kórus, színjátszócsoportok). Csoportok vagy csapatok pályázatai esetében a csoport vagy csapat eredményei elfogadottak. A karaté (és egyéb harcművészetek) vagy az atlétika egyéni sportnak számít, és egyénileg lehet pályázni (bár ezekben a sportágakban létezik csapatverseny is, a sportot egyénileg űzik). Sporttánc esetében, tekintettel arra, hogy párban művelik, párban lehet pályázni, és a párban megszerzett okleveleket kell csatolni a pályázathoz (az űrlap csoportokra vonatkozó részét kell kitölteni).

Fontos:

Az online pályázat benyújtásának határideje: 2023. június 15., 24:00 óra.

 

A hiánytalan pályázatokat a sportélet és a művészeti élet jeles személyiségeiből alkotott zsűri bírálja el, a finanszírozási javaslattétel az eddig elért eredmények, egyes esetekben a pályázók szociális rászorultsága alapján történik. A nyertesek listáját A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma hagyja jóvá. Az Alapítvány a nyerteseket e-mailen vagy postán elküldött levélben értesíti az elért eredményről, majd támogatási szerződést köt velük. A nyertesek azt követően juthatnak a támogatáshoz, hogy aláírták és visszaküldték a szerződést a kért csatolmányokkal.

A támogatás összegét az Alapítvány a támogatási szerződésben feltüntetett bankszámlára utalja. Valamennyi nyertes pályázó köteles elszámolni a támogatási összeggel, az elszámolásra vonatkozó részleteket a támogatási szerződés rögzíti.

A pályázat eredményeit a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapon tesszük közzé 2023. augusztus 15-ig, a nyerteseket augusztus 30-ig értesítjük írásban/e-mailen.

Szóbeli kérdéseikre a 0752-018760 vagy a 0755-045699 telefonszámokon válaszolunk munkanapokon 10-17 óra között, írásbeli kérdéseiket a tehetsegek@kozossegert.ro e-mail címen várjuk.

Tekintettel a zsűri azon tagjaira, akik nem értenek magyarul, a jelentkezéshez szükséges típusnyomtatványokat csak román nyelven bocsátjuk a pályázók rendelkezésére, és kérjük, hogy román nyelven töltsék ki. A programmal kapcsolatos bármilyen kérdésekre azonban magyar nyelven is válaszolunk a fent említett elérhetőségeken.

A személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályzatunk az online pályázati űrlapon érhető el, nem szükséges külön feltölteni (lásd Informare și consimțământ prelucrare date personale, Informare și acord prelucrare date personale).

Talente 2022

Művészeti zsűri

Márkos Albert
Márkos Albert

Hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere - elnök.

 Miriam Cuibus
Miriam Cuibus

Színművésznő, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa.

Timotei Nădășan
Timotei Nădășan

Grafikusművész, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója.

Nelida Nedelcuț
Nelida Nedelcuț

Egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora.

Erich Türk
Erich Türk

Orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára.

Sportzsűri

Violeta Szekely
Violeta Beclea-Szekely

Európabajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a sportok doktora, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának az igazgatója - a zsűri elnöke.

Narcisa Lecușanu
Narcisa Lecușanu
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség ügyvivő tagja
ar2
Adrian Rădulescu

Úszóedző, Navi Sport Klub, Bukarest. 

Marian Ursescu
Marian Ursescu

Sportújságíró, Eurosport

Laura Badea
Laura Cârlescu Badea

Olimpiai és világbajnok vívó.

Pompiliu Constantin
Constantin Pompiliu

tanár a Nemzeti Testnevelési és Sport Egyetemen