Au fost decernate premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie - 2011

4 aprilie 2012, Cluj-Napoca

 

Fundația Pentru Comunitate și MOL România au decernat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație.

 

Zece profesori și antrenori cu rezultate excepţionale au primit azi Premiul Mentor pentru Excelență în Educație. Premiul este acordat de către Fundația Pentru Comunitate și MOL România acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit şi lansat tinere talente, îndrumându-le primii paşi, dar activitatea lor a rămas fără recunoaștere publică, fără recompense morale sau materiale.

 

Pentru ediția din 2011 a acestui program au sosit 191 de dosare de nominalizări pentru 149 de profesori, antrenori, unii fiind nominalizați de mai multe ori. Dintre acestea Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate a selectat cei zece câștigători. Gala de decernare a premiilor a avut loc în Cluj-Napoca, iar Mentorii sosiți din diferitele regiuni ale țării, pe lângă recunoașterea publică a rezultatelor obținute, au primit un trofeu realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi, și un premiu în valoare de câte 8000 de lei.

 

„Prin Premiul Mentor ne exprimăm recunoștința față de acei dascăli care au dat dovadă de excelență în munca lor. În cariera lor îndelungată, ei au dovedit valori morale înalte, creativitate în motivarea tinerilor alături de care au obținut rezultate deosebite. Considerăm că acești mentori sunt cei care îndrumă generațiile viitoare spre o cultură bazată pe valoare, pornind de la exemplul personal și credem că este deosebit de importantă sprijinirea lor.” – a declarat Kinga DARADICS, director executiv MOL România.

 

„Dublarea numărului nominalizărilor, precum și nivelul propunerilor depuse arată un interes ridicat față de Programul Mentor, inițiat de MOL România. Acest program răspunde nevoilor existente în societate față de a recunoaște valorile educaționale.” – a declarat ANDRÁS Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Lista Mentorilor Premiaţi

 

Elena Cristina BĂLAN, profesor antrenor, Clubul Sportiv Universitar Braşov
Ion BRATU, antrenor atletism, Clubul Sportiv Vârtoape, Teleorman
Livia Monica CHIFOR, profesor de pian, Şcoala de Muzică şi Arte Vizuale, Sighetul Marmaţiei
DOLÓCZKI Márta, învăţătoare, Grup Şcolar Teologic Romano-Catolic Hám János, Satu Mare
Maftei Maria GUTH, instructor-coreograf, Centrul Cultural Reduta, Braşov
GUTTMANN Mihály, profesor de muzică, Cluj
KISS Lóránd, profesor de chimie, Grupul Şcolar Sövér Elek, Joseni, Harghita
Dumitru POPESCU, profesor de educaţie fizică şi sport, Clubul Sportiv Universitatea Craiova
REND Erzsébet, profesor de fizică, Grupul Şcolar Horváth János, Marghita, Bihor
Sorina TOPIȚĂ, educator-coordonator, Centrul de Excelenţă – Complexul de Servicii Comunitare Bucium, Iaşi

 

 

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație – ediția 2012

 

La gala de decernare a premiilor cei doi organizatori: Fundația Pentru Comunitate și MOL România au lansat a treia ediție a acestui program. Similar cu anii trecuți, nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2012. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

 

Informații suplimentare

András Imre – telefon 0755-045699

 

 

Despre Grupul MOL şi MOL România

 

MOL Romania este membră a Grupului MOL. Grupul MOL este una dintre companiile internaţionale importante din Europa Centrală din domeniul petrolului şi gazelor naturale. Grupul MOL derulează operaţiuni în 40 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi statele membre CIS, având peste 32.000 de angajaţi în întreaga lume. Operaţiunile de Upstream ale Grupului MOL beneficiază de o experienţă de peste 70 de ani în domeniul producţiei de hidrocarburi. În prezent, grupul derulează activităţi de explorare în 11 ţări şi de producţie în 7 la nivel mondial. Grupul operează 5 rafinării şi 2 unităţi petrochimice în cadrul unui management integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Grupul MOL deţine şi o reţea de peste 1600 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est. În România, MOL are o reţea de 129 de benzinării şi înregistrează o creştere constantă a activităţilor din domeniul en-gros şi lubrifianţi. În plus, MOL a început să fie activă şi în tradingul de gaze naturale prin intermediul MOL Energy Trade. Grupul MOL a semnat acorduri de concesionare cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre localizate în vestul României.

 

Despre Fundaţia Pentru Comunitate

 

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare,  astfel  încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație, sprijină copii și tineri talentați în realizarea viselor si proiectelor acestora. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință,  precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor. Fundația pune accent pe programe care se realizează prin cooperări transfrontaliere, prin parteneriate în regiunea Europei Centrale și de Est. Consiliul Director al Fundației va organiza programe care fac posibilă urmărirea scopurilor formulate.