Permis pentru viitor

Prezentarea programului

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

permins

Program actual

Prezentarea programului

Pot participa: tineri din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au vârsta cuprinsă între 18-25 ani.

Atenție!

  • Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 21 ani.

 

Perioada de depunere a solicitărilor: 
27 noiembrie 2024 – 27 ianuarie 2025

Permis pt viitor 2024 FPC RO

Juriul

Gazda Árpád
Gazda Árpád

Președintele fundației, jurnalist liber profesionist, corespondent de Transilvania al agenției maghiare de presă MTI. Licențiat în fizică la Universitatea din Timișoara, specializat în jurnalistică radiofonică la Universitatea Eötvös Lóránd din Budapesta, fost arestat în Revoluția de la Timișoara. Şi-a început cariera de jurnalist în 1990, la cotidianul Romániai Magyar Szó. A fost corespondent al programelor în limba maghiară ale Europei Libere, redactor-șef al săptămânalului Erdélyi Napló și redactor-șef adjunct la cotidianul Krónika. A obținut premiul pentru jurnalism în slujba adevărului istoric despre revoluție oferit de Memorialul Revoluției Timișoara și premiul pentru reportaj oferit de Asociația Ziariștilor Maghiari din România. Autor al volumului de reportaje ”Când am fost mică, am fost unguroaică” publicat în 2002.

Brandusa Armanca
Brînduşa Armanca

Este ziaristă și predă, ca profesor universitar, jurnalismul. A lucrat în echipe prestigioase la Radio Europa Liberă, la publicații ca Revista 22, Expres, Timișoara sau Ziua, unde a fost director coordonator editorial, precum și la TVR Timișoara, studio regional pe care l-a condus șase ani. Filmele de televiziune i-au fost recompensate cu numeroase premii internaționale și naționale. În afara sutelor de articole de presă, emisiuni de radio și televiziune care fac parte din viața unui jurnalist activ, a publicat volumele Televiziunea regională în RomâniaGhid de comunicare pentru jurnaliști și purtători de cuvântMesajul lui CryptoÎnvață să învingiMedia culpaIstoria recentă în mass-mediaFrontieriștiiAbolirea timpului buimac. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta și președinta EUNIC-Ungaria. În 2005 a primit Distincția Culturală a Academiei Române, iar în 2012 Distincția pentru Diplomație Culturală a Ministerului Culturii din Ungaria. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România.

MOLNÁR-BÁNFFY KATA
Molnár-Bánffy Kata

Specialistă în comunicare, cu o experiență de peste douăzeci de ani în domeniul mass-mediei, administrației publice, politicii și afacerilor. Ca antreprenor este proprietarul și directoul firmelor Salt Communications, Editura Képmás 2002 și Képmás Online SRL din Budapesta. A fost consiliera Cancelariei Primului Ministru al Ungariei, a Comitetului Olimpic Maghiar și al Agenției Turistice Maghiare. Este membru activ în mai multe organizații neguvernamentale, cum ar fi Fundația Mass-Media pentru Familie, Fundația Maghiară pentru Salvare din Apă și Asociația Carola. Este viceprimar independent a localității Leányvár din Ungaria.

Ferencz Szabolcs
Ferencz I. Szabolcs

Director general la FGSZ SA. Specialist în energetică cu o experiență internațională de peste 15 ani în conducerea intreprinderilor mari. Din anul 2019 este președintele și directorul general al companiei FGSZ SA. Înainte de a ocupa această poziție a dobândit experiență în mediul de afaceri, comunicare în domeniul politic și în mediul cultural, ocupând postul de șef de cabinet la Ministerul Patrimoniului Cultural Național și ca delegat al ministrului, responsabil pentru construcția Palatului Artelor din Budapesta. Este președintele consiliului director la Școala de Afaceri SEED din Budapesta și este membru în comisia de consultanță la Centrul Regional de Cercetări pentru Politică Energetică. Este președintele Comisiei Naționale Maghiare al WPC din 2015 și este membru afiliat la Masa Rotundă a Industrialiștilor Europeni din 2011.