Lansarea programului pentru sănătatea copiilor - MOL - 2011

20 septembrie 2011

Fundaţia pentru Comunitate și MOL România au lansat la Cluj cea de a treia ediție a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor în cadrul unei ședințe de hipotareapie pentru copii cu dizabilități. Proiectul de terapie cu cai al asociației Hip-Tep din Aiud a fost finanțat în ediția 2010 al programului. Prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor pot obţine sprijin financiar organizaţii non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi, sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

O astfel de organizaţie poate să beneficieze de o sumă de maxim 20.000 RON în formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează a fi implementat în perioada 30 noiembrie 2011 – 21 octombrie 2012. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 21 octombrie 2011. Cuantumul total al sponsorizărilor este de 300.000 RON

Solicitările vor fi evaluate de un juriu alcătuit din Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara (preşedinte), Mugur Ciumăgeanu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară, Roxana Morun, realizator TVR Timișoara, Katie Rizvi, fondator al asociației Little People România și al comunității de adolescenți supraviețuitori de cancer Temerarii, și Gyöngyi Tar, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Harghita.

„Dorim să readucem zâmbetul pe buzele unor copii cu nevoi speciale. Zâmbetul lor ne reconfirmă cât de important este să asigurăm de la an la an resursele financiare pentru succesul acestui program.” – a declarat Kinga Ágnes Daradics, director executiv MOL România.

„Vizitând o bună parte a programelor finanțate anul trecut m-am întâlnit cu copii care au putut uita pentru o perioadă suferința, dar și cu oameni minunați, care prin priceperea și devotamentul lor au făcut minuni cu acești copii” - a declarat Árpád Gazda, preşedintele Fundaţiei pentru Comunitate.

Programul Pentru Sănătatea Copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de aplicare pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.

Detalii la:
Árpád Gazda