𝐀𝐦𝐩𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐒𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐈

var2

𝐀𝐦𝐩𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐒𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐈 - cel de-al doilea film de mediu metraj produs de Asociația VAR - este o producţie ce reflectă chintesența unui proiect dedicat adolescenților și preadolescenților hipoacuzici (purtători de implant cohlear/proteze auditive) din România.
𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐜 𝐩𝐞 𝟏𝟔 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟑.𝟎𝟎, 𝐥𝐚 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐞𝐝𝐢𝐞 - 𝐒𝐚𝐥𝐚 𝐍𝐨𝐮𝐚̆.
(str. Sfânta Vineri nr. 11 - lângă Sinagogă).
𝐀𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭, 𝐢̂𝐧 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞.
𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐯𝐚̆ 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐮𝐧 𝐥𝐨𝐜, 𝐯𝐚̆ 𝐫𝐮𝐠𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐭𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭𝐞𝐭̦𝐢 𝐮𝐧 𝐞𝐦𝐚𝐢𝐥 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐚𝐦𝐩𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚.𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦
Timp de 10 săptămâni (ianuarie - martie 2022) 16 tineri reuniți din diferite regiuni ale țării au fost provocați, prin intermediul atelierelor on-line bazate pe tehnici de terapie prin joc, percuție, confecționare de marionete și arte vizuale (film, desen și fotografie) să-și descopere și să-și valorifice resursele interioare, generând viziuni și creații proprii.
În cele două luni au reușit să realizeze, îndrumați de echipa de implementare a proiectului, peste 400 de materiale video și audio care, în etapa de post producție, au trecut printr-un atent proces de selecție. Astfel, imaginile și sunetele care se regăsesc în film pun în valoare identitatea, resursele, căutările și dorințele lor.
Prin intermediul acestui film inițiatorii își propun să promoveze diversitatea și toleranța, crescând astfel gradul de conștientizare și acceptare a realității acestor tineri. Publicul are ocazia să descopere viziuni și abordări unice – realități văzute, auzite și simțite de ei. Un dialog sincer între creatori și public larg.
Filmul va putea fi urmărit și on-line începând cu 16 iulie, ora 21.00, pe platforma
https://www.varcultural.eu/amprenta-sunetului-2/
De asemenea, va fi prezentată expoziția de artă vizuală 𝐖𝐚𝐯𝐞𝐟𝐨𝐫𝐌𝐞 (proiect cofinanțat de AFCN). Veți avea ocazia să descoperiți o parte din creațiile tinerilor cu deficiențe de auz din țară și din străinătate.
”Acești tineri artiști debutanți cu vârste între 12 - 27 de ani din Iran, India, Ucraina, SUA, Filipine și România au format, fără să știe, o comunitate artistică distinctă care nu este unită de dizabilitatea lor ci de temele comune, de dorința de incluziune, fiind în aceeași măsură preocupați de chestiunile esențiale vârstei lor: familia, prietenii, prima iubire, apropierea de natură, hobby-uri, dar și pasiuni care pot deveni profesii. Expoziția WaveforMe a reușit într-o măsură importantă să readucă tinerilor artiști dorința de apartenență la un grup format prin afinități artistice și prin visele comune unei generații.” Andreiana Mihail - galerist/promotor cultural
Vă așteptăm cu drag!
𝐔𝐧 𝐟𝐢𝐥𝐦 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐝𝐞:
Natalia Almași
Anisia Banculea
Elena Bușu
Ioan Nectarie Kristensen Chelcea
Nicolae Teodor Kristensen Chelcea
Andrei Drăghici
Liviu Enescu
Nicola Ghinea
Constantin Nectarie Gora ”Costea”
Sonia Mihăilescu
Șerban Mina
Alexandru Mocanu
Matei Mortu
Luana Popa
Albert Sivriu
Cătălina Vasile
𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚:
Vero Nica: manager de proiect / documentarist/ content creator
Magda Cernea: psiholog/audiolog
Andu Dumitrescu: identitate vizuală/producție și post producție mediu metraj
Mihai Pilcă: Specialist comunicare
Nicoleta Codoreanu (Mariolle) – artist păpușar/consilier dezvoltare personală prin arta păpușarului
Alexandru Neagu – muzician/coordonator atelier percuție
________________________________________________________________________________
𝐀𝐦𝐩𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐒𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐚 𝐈𝐈-𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐜𝐡𝐥𝐞𝐚𝐫 – 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐮𝐝𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐚𝐮𝐳𝐢𝐭. 𝐀𝐮𝐳𝐢𝐭̦𝐢 𝐚𝐜𝐮𝐦. 𝐒̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐭𝐝𝐞𝐚𝐮𝐧𝐚.
_______________________________________
𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐢𝐭 𝐝𝐞 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐌𝐎𝐋 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐌𝐎𝐋 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫
________________________________________________________________________________
Asociații Partenere: “Ascultă viața”. “Audiosofia”, “Koala RAV”, “Perspective pentru Copiii Hipoacuzici”, “Auzi Înțelegi Trăiești”, ”Darul Sunetului”, ”Să auzim glasul mamei”