mentor
Organizator:Fundaţia Pentru Comunitate
Sponsor:MOL Romania Petroleum Products

Premiul Mentor pentru excelentă în educaţie - 2018

Depunerea aplicațiilor:
-

Premiul Mentor pentru excelență în educație

  • Cunoașteți un profesor bine pregătit profesional, devotat, entuziast, care a susținut pregătirea școlară a copilului dumneavoastră, organizând cercuri de specialitate, susținându-l la concursuri, dându-i sfaturi utile pentru dezvoltarea talentului său?
  • Cunoașteți un antrenor, care a descoperit talentul copilului dumneavoastră și care l-a ajutat să-şi dezvolte aptitudinile în domeniul sportiv cel mai potrivit pentru el?
  • Vă mai amintiți un profesor, care v-a lansat în carieră și la care v-ați putut întoarce oricând pentru sfaturi și sprijin profesional?

 

Ajutați-ne să-i găsim pe cei mai buni dintre acești profesori, antrenori, mentori!

Dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.

Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație.

 

Modul de nominalizare

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

Nominalizarea trebuie să conțină numele, coordonatele celui nominalizat (adresa postală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale.

Important: nominalizarea trebuie să contureze atât calitățile profesionale cât și pe cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului.

Nominalizarea trebuie să conțină de asemeni coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa postală, e-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare.

Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul de nominalizare pe care îl puteți descărca de pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro)

Persoana nominalizată în anii anteriori, care nu a fost premiată, poate fi nominalizată din nou.

Cine poate fi nominalizat?

Profesori, antrenori, pedagogi 

  • care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului.
  • care sunt capabili să acorde o atenție sporită acelor copii sau tineri a căror situație familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes
  • care au înființat unele foruri (competiții, întâlniri, cercuri, cluburi, asociații, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor.
  • care prin calitățile lor umane și profesionale au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate.

 

Evaluarea nominalizărilor

Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege zece personalităţi din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor, care vor obține Premiul Mentor pentru excelență în educație. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Consiliul va avea în vedere contribuția mentorului la succesele celor pregătiți de el.

Nominalizările se pot face până la data de 31 decembrie 2018. Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege câștigătorii Premiului Mentor în luna februarie 2019 și va organiza înmânarea distincțiilor în perioada următoare. Lista premianților se publică în ziua decernării premiilor.

Nominalizările se trimit într-un singur exemplar prin poștă la adresa Fundației Pentru Comunitate:

400750 Cluj, O.P. 1, C.P. 390 - pe plic se menționează: Premiul Mentor, sau prin e-mail, la adresa mentor@pentrucomunitate.ro.

Informații suplimentare pot fi solicitate în scris la adresa mentor@pentrucomunitate.rosau prin telefon la numerele 0752-018760 sau 0755-045699.

 

 

mentor
Documente
Formular281.5 KB

Juriul

Brandusa Armanca
Brînduşa Armanca

Este ziaristă și predă, ca profesor universitar, jurnalismul. A lucrat în echipe prestigioase la Radio Europa Liberă, la publicații ca Revista 22, Expres, Timișoara sau Ziua, unde a fost director coordonator editorial, precum și la TVR Timișoara, studio regional pe care l-a condus șase ani. Filmele de televiziune i-au fost recompensate cu numeroase premii internaționale și naționale. În afara sutelor de articole de presă, emisiuni de radio și televiziune care fac parte din viața unui jurnalist activ, a publicat volumele Televiziunea regională în RomâniaGhid de comunicare pentru jurnaliști și purtători de cuvântMesajul lui CryptoÎnvață să învingiMedia culpaIstoria recentă în mass-mediaFrontieriștiiAbolirea timpului buimac. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta și președinta EUNIC-Ungaria. În 2005 a primit Distincția Culturală a Academiei Române, iar în 2012 Distincția pentru Diplomație Culturală a Ministerului Culturii din Ungaria. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România.

MOLNÁR-BÁNFFY KATA
Molnár-Bánffy Kata

Specialistă în comunicare, cu o experiență de peste douăzeci de ani în domeniul mass-mediei, administrației publice, politicii și afacerilor. Ca antreprenor este proprietarul și directoul firmelor Salt Communications, Editura Képmás 2002 și Képmás Online SRL din Budapesta. A fost consiliera Cancelariei Primului Ministru al Ungariei, a Comitetului Olimpic Maghiar și al Agenției Turistice Maghiare. Este membru activ în mai multe organizații neguvernamentale, cum ar fi Fundația Mass-Media pentru Familie, Fundația Maghiară pentru Salvare din Apă și Asociația Carola. Este viceprimar independent a localității Leányvár din Ungaria.

Gazda Árpád
Gazda Árpád

Președintele fundației, jurnalist liber profesionist, corespondent de Transilvania al agenției maghiare de presă MTI. Licențiat în fizică la Universitatea din Timișoara, specializat în jurnalistică radiofonică la Universitatea Eötvös Lóránd din Budapesta, fost arestat în Revoluția de la Timișoara. Şi-a început cariera de jurnalist în 1990, la cotidianul Romániai Magyar Szó. A fost corespondent al programelor în limba maghiară ale Europei Libere, redactor-șef al săptămânalului Erdélyi Napló și redactor-șef adjunct la cotidianul Krónika. A obținut premiul pentru jurnalism în slujba adevărului istoric despre revoluție oferit de Memorialul Revoluției Timișoara și premiul pentru reportaj oferit de Asociația Ziariștilor Maghiari din România. Autor al volumului de reportaje ”Când am fost mică, am fost unguroaică” publicat în 2002.

Marius Cosmeanu
Marius Cosmeanu

Sociolog, traducător și jurnalist câștigător a mai multor premii de presă. Ca jurnalist, a coordonat departamentul Feature&Media la Cotidianul, a fost editorul săptămânalului de cultură urbană Corso și a colaborat cu mai multe publicații din Europa. Experiența sa de sociolog include colaborări cu Banca Mondială, Organizația Internațională pentru Migrație, Coca Cola HBC, Flora&Fauna International și alte organizații internaționale. În prezent, coordonează savantgarde.ro, un proiect media de știință și tehnologie susținut de Combridge, membru Deutsche Telekom Group, și este președintele asociației Tempo Giusto, organizație dedicată filosofiei slow. A absolvit programul Ethnic and Minority Issues al Universității ELTE din Budapesta și este doctorand al Universității de Vest din Timișoara. Marius este bursier UNESCO, Open Society Institute, German Marshall Fund, Institute for Human Sciences și al fundațiilor ERSTE și BOSCH. Îl puteți citi și pe blogul personal cosmeanu.ro.