Categoria talente, tehetségek
Organizator:Fundaţia Pentru Comunitate
Sponsor:MOL Romania Petroleum Products

Program MOL de promovare a talentelor ediția a 16-a, 2021

Depunerea aplicațiilor:
-

Rezultatele concursului de proiecte - Program MOL de promovare a talentelor, ediția a 16-a, 2021

Lista proiectelor finanțate parțial sau integral

PROGRAM MOL DE PROMOVARE A TALENTELOR

Pot participa: elevi născuți între 1 ianuarie 2003 și 31 decembrie 2013, sau orice echipă de sport sau ansamblu artistic, compus din elevi din categoria de vârstă sus menționată, care își desfășoară activitatea sportivă, respectiv cea artistică în România.

Perioada de depunere a solicitărilor: 19 mai 2021 – 19 iunie 2021


Domeniul sponsorizării: sport și artă (toate domeniile)

Volumul total al sponsorizărilor: 560.000 lei, din care 220.000 lei în domeniul sporturilor, 200.000 lei în domeniul artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani.

Doar solicitările complete vor ajunge în fața juriului, nu se acordă posibilitatea completării ulterioare a dosarului de solicitare.


Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România anunță ediția a 16-a, 2021 al Programului MOL de Promovare a Talentelor, la care se pot înscrie elevi născuți între anii 2003 și 2013 inclusiv, și echipe de sportivi sau ansambluri artistice de la școli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistică din România, cu elevi din categoria de vârstă sus menționată, care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

 

Modalitatea acordării sponsorizării:

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru:

  A. Achiziționare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii solicitantului în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic (nu se acceptă solicitările de achiziționare a unor mijloace fixe pentru dotarea sălilor de sport),

și/sau

  B. acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanți, ca să poată ajunge la concursuri naționale sau internaționale, antrenamente, cantonamente sau tabere de profil, cursuri, expoziții, concerte.

La categoria de vârstă de peste 18 ani se pot înscrie, pe bază de invitație, tinerii care au obținut finanțare la edițiile precedente ale Programului și au depășit vârsta majoratului.

Documentația de participare se trimite online prin crearea unui cont personal pe pagina Fundației Pentru Comunitate www.pentrucomunitate.ro.

Documente solicitate:

  1. Formularul de înscriere completat, disponibil online
  2. Pentru achiziționare de echipamente/materiale: ofertă (oferte) de preț, valabile pentru cumpărarea produselor prevăzute
  3. Declarație de susținere / scrisoare de recomandare din partea antrenorului / profesorului pregătitor
  4. Documentația rezultatelor anterioare ale solicitantului din anii 2020 și 2021 (se completează online). Se anexează copiile diplomelor sau se dau link-uri la clasamente disponibile online pe site-urile oficiale ale concursurilor. Copiile diplomelor se anexează în ordinea în care sunt prezentate online.
  5. Doar pentru categoria arte: portofoliu artistic - fotografii, înregistrări audio-video despre realizările proprii ale solicitantului, care trebuie să fie accesibile juriului prin platforme publice, online, spre exemplu YouTube, SoundCloud, OneDrive, Google Photos, bloguri sau site-uri proprii, până în data de 30 august 2021.
  6. Opțional – poate constitui avantaj: articole, apariții în mass media despre performanțe.
  7. Opțional – constituie avantaj: o recomandare din partea unei personalități din țară sau din străinătate, din domeniul sportului sau artei.

Solicitările care nu conțin documentele obligatorii vor fi considerate neeligibile.

Note:

  1. Un participant poate depune o singură solicitare de finanțare.
  2. Solicitări în echipă sau grup se acceptă pentru sporturile practicate în echipă (spre exemplu, fotbal, handbal, baschet, etc.) sau pentru diferite forme de artă practicate în grup (ansambluri corale sau alte formații muzicale, trupe de teatru, etc.). Pentru solicitările în grup sau echipă sunt acceptate doar diplomele obținute în grup sau echipă. Karate (și alte forme de arte marțiale) sau atletism se consideră a fi sport individual, și în consecință se poate solicita finanțare doar individual (cu toate că în aceste sporturi există și probe de echipă, sportul în sine se practică individual). În cazul dansului sportiv, fiind practicat în pereche, se acceptă solicitări în pereche, și se anexează diplomele obținute în pereche (se va completa solicitarea în grup).


Important:

Termenul limită de depunere a documentației online: 19 iunie 2021, ora 24:00.


Solicitările eligibile vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din personalități ale lumii sportive și artistice, care va propune finanțarea în funcție de performanțele, și în unele cazuri situația socială a participanților. Lista câștigătorilor va fi aprobată de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate. Fundația va informa solicitanții câștigători în scris (prin e-mail sau poștă) asupra rezultatului, după care va încheia contracte cu ei. Câștigătorii vor primi sponsorizarea doar după semnarea și returnarea contractului de sponsorizare cu anexele cerute.

Suma acordată fiecărui câștigător va fi virată în contul bancar menționat în contractul de sponsorizare. Detaliile privind decontul referitor la suma sponsorizată vor fi precizate în contractul de sponsorizare.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 15 august 2021, iar câștigătorii vor fi înștiințați în scris până pe 30 august 2021.

Informații și detalii suplimentare se pot obține sunând la 0752-018760 sau 0755-045699 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau scriind la adresa de e-mail talente@pentrucomunitate.ro.

Reglementarea prelucrării datelor personale este cuprinsă în documentul Informare și consimțământ prelucrare date personale, Informare și acord prelucrare date personale accesibile în cadrul Formularului de înscriere online (nu se încarcă separat).

Categoria talente, tehetségek

Juriul de arte

Márkos Albert
Márkos Albert

Violonist, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj – președinte.

 Miriam Cuibus
Miriam Cuibus

Actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Timotei Nădășan
Timotei Nădășan

Grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA.

Nelida Nedelcuț
Nelida Nedelcuț

Profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj.

Erich Türk
Erich Türk

Organist, lector al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj.

Juriul de sport

Violeta Szekely
Violeta Beclea-Szekely

Campioană europeană, vicecampioană mondială, vicecampioană olimpică la atletism, doctor în sport, director al departamentului de marketing si comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român – președinte.

Laura Badea
Laura Cârlescu Badea

Campioană olimpică și mondială la scrimă.

Ion Bădescu
Ion Bădescu

Antrenor de înot la Clubul Sportiv Școlar Nr. 1 Timișoara

Narcisa Lecușanu
Narcisa Lecușanu

Membru executiv în cadrul Federației Internaționale de Handbal

Marian Ursescu
Marian Ursescu

Jurnalist, Gazeta Sporturilor