David Alexandru – un tânăr artist multitalentat

Thumbnail

A început prin a picta icoane la Palatul Copiilor din Iași, la vârsta de 6 ani, apoi, la încurajarea părinților, și-a exersat abilitățile artistice tot mai mult. 

Micul pictor din Iași este născut în 2005, și este elev la Liceul Teoretic Miron Costin, clasa a IV-a. Este un copil talentat și prolific - la vârsta de numai 7 ani s-a prezentat la prima lui expoziție, la Turnul Golia din Iași, cu 61 de lucrări. „M-a impresionat versatilitatea ca artist, în sensul că a abordat cu ușurință atât pictura, cât și grafica, dar și pictura pe icoane pe sticlă” - afirmă doamna Carmen Chiorcea, directorul Centrului de Promovare Turistică din Iași, care îl susține pe David de la începuturi; „pentru el a desena și a picta este o pasiune dar și o joacă, un mod de a fi, de a-și petrece timpul, pentru că ușurința cu care execută aceste lucrări uimesc adulții.” Îi place să deseneze peisaje, în mod special bărci și valuri, dar îi plac și portretele. Participă la multe evenimente caritabile: „Pentru mine a dărui înseamnă, de fapt, a primi un cadou foarte frumos, care este bucuria că dăruiesc și că pot ajuta”. La vârsta de 10 ani el are deja un palmares impresionant: a expus la Londra, Washington, Viena, Teheran, Chișinău, Palatul Parlamentului și Iași. A câștigat peste 115 diplome la concursuri naționale și internaționale. A ilustrat 3 cărți, și a avut 15 expoziții personale. 

Câteva din picturile lui David pot fi vizionate aici: https://www.facebook.com/alexandru.david.9277?hc_ref=SEARCH&fref=nf
http://bit.ly/2fI4hoK