Muzica a învins

Bélyegkép

Dosarele tinerilor muzicieni au fost cele mai bine cotate de juriul format din artiști al programului Mol de promovare a talentelor ”Pot ajuta?”.

Juriul compus din organistul Erich Türk, pianistul Daniel Goiți, eseista Selyem Zsuzsa și graficianul Timotei Nădășan a ales 26 de aplicații pentru a fi finanțate din fondul de 20 de mii de euro destinat tinerilor artiști. Cele mai mule provin de la elevii școlilor de muzică, dar sunt printre aplicațiile alese și unele din domeniul artelor plastice, a teatrului sau al baletului. „Anul acesta mulți au fost foarte buni” - a menționat Erich Türk, președintele juriului. 

Dintre cele 81 de solicitări înregistrate din domeniul artelor 59 au ajuns în fața juriului. Multe dosare au fost nevalidate, pentru că aplicanții au împlinit deja vârsta de 18 ani la lansarea programului. 

Deciziile juriului vor fi aprobate de consiliul director al Fundației Pentru Comunitate, iar lista câștigătorilor va fi publicată până la 31 iulie pe site-urile: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.