Promovarea talentelor extinsă

Thumbnail

Fundația pentru Comunitate împreună cu MOL România au lansat în Turnul Croitorilor de la Cluj cea de a șasea ediție al Programului de Promovare a Talentelor intitulat ”Pot ajuta?” Președintele fundației, Árpád Gazda a anunțat, că la această ediție s-au gândit și la tinerele talente, care au fost sprijinite în anii trecuți dar au trecut de vârsta de 18 ani.

Ei vor fi invitați într-o scrisoare care li se adresează să depună o nouă solicitare. Pentru această categorie Fundația a pus deoparte suma de 50 000 RON. Copii și tineri cu vârste între 8 și 18 ani au la dispoziție și în acest an suma de 240 000 RON, sumă identică cu cea din anul 2010. Coordonatorul PR al companiei MOL România, doamna Erzsébet Felméri a menționat: în cei șase ani de la prima lansare a programului peste 780 de tineri au beneficiat de sponsorizări, iar volumul total al sponsorizărilor a trecut de 260 000 de euro. tehetsegtamogato parvUnii sportivi și artiști talentați au câștigat prestigioase competiții internaționale la care nici nu ar fi ajuns fără sprijinul acordat prin programul Pot ajuta? 

Președintele juriului de arte, violonistul Albert Márkos a vorbit despre importanța faptului, că în ciuda condițiilor economice și legislative nefavorabile există sponsori generoși, care nu au pretenția să fie slăviți pentru cea ce fac. 

Thumbnail
Parv Anamaria

La conferința de presă au participat și doi câștigători ai edițiilor precedente. Patinatoarea Anamaria Pârv a venit cu tatăl său Gheorghe Pârv, care îi este și antrenor. Au vorbit despre condițiile precare în care sunt nevoiți să se pregătească pentru concursuri. tehetsegtamogato tobacAnamaria se află în elita mondială din grupa sa de vârstă în ciuda faptului că în Cluj numai iarna are posibilitatea să se antreneze pe gheață. Din primăvară și până în toamnă antrenamentele se țin pe role în parcările centrelor comerciale.

Thumbnail

Tânărul clarinetist Victor Tobac a amintit, că prin programul Pot ajuta? a reușit să-și cumpere instrumentul muzical de care avea mare nevoie. A adăugat că se consideră norocos față de colegii care cântă pe instrumente mai costisitoare, și care nu au posibilitatea să-și achiziționeze instrumentul. Tânărul clarinetist și-a arătat talentul interpretând două piese extrem de grele în fața jurnaliștilor prezenți.